“TE PORODICE NEMA. SVI SU MRTVI” Poginuli roditelji i dvije kćerke: Otišli u potragu za boljim životom,

Svijet

Porodica iz Rumunije, otac, majka i dvije kćerke stradali su u stravičnoj nesreći u Veneciji, kada se autobus survao sa nadvožnjaka.

U nesreći koja je užasnula svijet stradali su Mirča Ogrezanu (45), njegova supruga Mihaela (42), i njihove dvije ćerke Marija (8) i Georgiana (13) godina.

Porodica je, kako prenose italijanski mediji, porodica odlučila da napusti Rumuniju i ode u Njemačku u potrazi za boljim životom. Mirča je bio radnik, njegova supruga, koja je ranije otvorila prodavnicu tonera, bila je prodavac.

Na kobno putovanje stigli su autobusom u kamp u Margeri na odmor u Veneciji. Trebalo je da to budu dani opuštanja poslije radnog ljeta, ali su svo četvoro poginuli na mjestu nesreće.

Italijanski mediji navode da je Mirče na Fejsbuku prije nekoliko godina objavio sliku koja sada izaziva jezu. Riječ je o fotomontaži na kojoj je u centru cijela porodica u oblacima, a samim tim i na nebu. Osim njih četvoro, na slici je i njegova sestra koja preminula od raka.

– Nikada te nećemo zaboraviti – stoji ispod slike na rumunskom. Te porodice koja se „oslikala” na nebu na društvenoj mreži danas više nema. Svi su mrtvi – piše La Republica.

Nesreća se, dogodila u gradu Mestreu, 9 kilometara od središta Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

21 osoba je poginula, a 15 ih je povređeno u nesreći. Među preminulim žrtvama je i novorođenče.

Poginulo je 9 Ukrajinaca, 4 Rumuna, 3 Nijemca, Italijan (vozač), Hrvatica, dva Portugalca i osoba iz Južne Afrike.

(La Republica)