PRIZOR U NIŠKOJ BANJI KOJI SLAMA SRCA Na vratima škole umrlica ubijenog Andreja, a iz nje najavljuju: “Danas će prvi čas u obe smene biti posvećen razgovoru sa učenicima”

Region

Darko Milojković, direktor Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, koju je pohađao nastradali učenik Andrej Simić (13) odbio je da da komentariše da li je nasilje prijavljivano ranije rekavši da neće davati izjave “dok se istraga ne završi”, rekavši da se škola oglasila saopštenjem.

– Učenici i zaposleni Osnovne škole ,,Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje upućuju najdublje saučešće porodici i prijateljima nesrećno nastradalog dečaka učenika škole. Škola, stručne službe i nastavnici, pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama kako bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje saopšteno je na sajtu škole.

Psiholog i pedagog na raspolaganju učenicima
U saopštenju se navodi da su psiholog i pedagog na raspolaganju učenicima i pozivaju sve roditelje da prate svoju decu i obrate se školi ukoliko procene da je potrebna dodatna podrška.

– Škola je juče hitno održala sastanak Tima za krizne intervencije i preduzela sve mere koje su u ovim okolnostima predviđene Protokolom o postupanju ustanove u kriznim situacijama. Danas će prvi čas u obe smene biti posvećen razgovoru sa učenicima, nastavnici će pratiti ponašanje učenika i organizovati aktivnosti shodno njihovim potrebama. Školi u postupanju podršku pružaju prosvetni savetnici Školske uprave i stručnjaci sa Klinike za psihijatriju Niš -saopšteno je iz škole

Sahrana je dečaka je zakazana za sutra.

Na prozoru škole zalepljena je umrlica za ubijenog učenika Andreja Simića, kojeg je juče u Niškoj Banji nožem ubio njegov drugar M. M. (13).

Za “Blic” se oglasio Staniša Simić, deka ubijenog dečaka, koji kaže da je M.M. bio čudan i da je Andrej pokušao da mu pomogne da se uključi u društvo.

– Pogledajte njegovu sliku, sve će vam biti jasno. Sam je pričao sa sobom, brojao korake, izbegavao ljude, gledao u daljinu. Moj unuk ga je uvukao u košarkaški klub da bi ga malo socijalizovao. Još pre godinu i po dana sam mu rekao da se ne druži sa njim. I onda sam ih pratio da proverim. Nismo ni znali da je toga dana sa njim. On ga je zvao da dođe kod njega u kući. Telefon je u policiji – kaže Andrejev deka.

Podsetimo, Andrej je ubijen juče oko 11 sati. Prema informacijama koje posedujemo, zločin se dogodio u potkrovlju jedne kuće.

Očevici tvrde da su ih videli da se svađaju na ulici, nakon čega je došlo do zločina.

Prema informacijama koje posedujemo, zločin se dogodio u potkrovlju jedne kuće.

– Drugog dečaka su građani zatekli kako se tetura ispred kuće i pozvali su policiju. Taj dečak je prevezen u bolnicu. Nađen je nož – kaže izvor “Blica”.

blic.rs