Ivanu Vuletu prozvali zbog Vučića, ona odmah odgovorila: „Je l’ i košarkaše treba da bude sramota?“

Region

“Rat” na društvenim mrežama

Ivana Vuleta započela je raspravu na društveni mrežama zbog toga što nije pozvana na spektakularan doček koji je organizovan za srpske košarkaše, basketaše i Novaka Đokovića.

Dugo ispod balkona u Beogradu nije bilo više ljudi željnih da pozdrave šampione, a mnogi su se zapitali zašto nije bilo naše slavne atletičarke, koja je nedavno osvojila zlato na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

Navodno, Vuleta nije pozvana zbog obaveza i priprema za naredno veliko takmičenje, a sama atletičarka najpre se oglasila i ispod jedne objave na društvenoj mreži „X“ napisala:

„Ja samo ne idem nigde nepozvana. Između ostalog“.

To je pokrenulo lavinu komentara, a posebno se izdvojio jedan, koji je podsetio da je Vuleta 2014. godine poklonila predsedniku Aleksandru Vučiću učesničku medalju sa Evropskog prvenstva u krosu održanog u Beogradu. Vuleta je to tada uradila ispred Atletskog saveza Srbije, ali taj gest nije zaboravljen.

„Pa šta ima da ideš, već si poklonila zlatnu medalju, valjda je dosta jedna“, napisao je jedan od korisnika pomenute društvene mreže.

Naša atletičarka je imala brz odgovor.

„Je l’ treba i košarkaše da bude sramota onda poklonjene lopte i potpisanog dresa koliko mene učesničke medalje takmičenja kog je Srbija bila domaćin? Ili samo neko treba da pročita neku vest kako je napisana? Samo pitam“, odgovorila je Ivana Vuleta.

Košarkaši Srbije su pre izlaska na balkon u utorak imali prijem kod predsendika Vučića, a uručili su mu poklon u vidu lopte i dresa.

nova,rs