Obitelj stradalog nogometaša Marka u talijanskoj bolnici: ‘Teška srca smo mu morali reći da je Antonela poginula‘

Region

Marko je smješten na odjelu intenzivne njege jedne talijanske bolnice gdje se o njemu brine tim liječnika

U tragičnoj nesreći koja se dogodila nadomak Venecije u utorak navečer život je izgubila 21 osoba, među kojima je bilo i hrvatskih turista. Općina Plitvice ranije danas objavila je da će petak 6. listopada proglasiti danom žalosti zbog pet preminulih raseljenih osoba iz Ukrajine koje su novi dom pronašle u tom dijelu Hrvatske.

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević na svom Facebook profilu podijelio je odluku kojom ponedjeljak 9. listopada proglašava danom žalosti zbog pogibije Antonele Baković i njenog nerođenog djeteta. “Cijeloj obitelji, a posebno Marku ovim putem dajem izraze sućuti i potpore za životnu borbu” poručio je novopečenom suprugu preminule žene koji je i dalje na liječenju u talijanskoj bolnici Mirano.

“Nesretan slučaj stradavanja nadomak Venecije nikoga nije ostavio ravnodušnim, međutim posebno nas je pogodila spoznaja o tragediji koja je zadesila našu mladu sugrađanku i njenog muža. Nažalost ugasio se mladi život vesele Antonele te njenog nerođenog djeteta, a Marko koji se i sam bori za život ostaje u velikoj tuzi i gubitku. Nek Bog u svoje okrilje uvede dva anđela koja su nas napustila, a Marku (dugogodišnjem nogometašu NK Solina i trenutnom igraču HNK Sloge) da snage i blagoslova” napisao je gradonačelnik.

Markovi roditelji za 24sata su potvrdili da je njegovo stanje stabilno te da je budan. Danas su mu teška srca rekli da je Antonela preminula te ostali s njim nekoliko sati. “Razgovarali smo s njim. Sjeća se nesreće” kratko su kazali. Marko je smješten na odjelu intenzivne njege gdje se o njemu brine tim liječnika.

poster
Točan uzrok prometne nesreće u kojoj je autobus sletio s nadvožnjaka u mjestu Mestre i dalje nije poznat, no talijanski mediji pišu o lošem stanju ceste i branika, a društvenim mrežama šire se i snimke neobičnih manevara vozača autobusa neposredno prije nesreće.

vecernji.hr