Hrvatskoj oduzeto Svetsko prvenstvo u krosu, dodeljeno je Srbiji!

Region

“Nakon organizacije Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine, Evropskog prvenstva u dvorani 2017. godine, pa potom i najbolje organizovanog Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine, Srbija će 30. marta 2024. godine organizovati Svetsko prvenstvo u krosu”, saopštio je Srpski atletski savez.

Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou rekao je tim povodom:

– Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Posle nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo da je organizacija našeg Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama.

Iako je prvobitno organizacija krosa trebala da bude u Hrvatskoj, Medulinu, vanrednom odlukom saveta Svetske atletike odlučeno je da će se SP u krosu ipak održati u Beogradu.

“Svetsko prvenstvo u krosu okuplja najbolje atletičare iz čitavog sveta, pružajući im priliku da se takmiče na zahtevnoj kros stazi koja će se održati u Parku prijateljstva, pored reke Dunav, u srcu Beograda. Očekuju se uzbudljive trke i nezaboravni trenuci, a beogradska publika će imati priliku da podrži najbolje trkače sveta”, navodi SAS.

Velika čast za Angelinu
Evropska atletska federacija je nominovala Angelinu Topić, srpsku skakačicu uvis, za prestižno priznanje za najbolju mladu atletičarku Starog kontinenta za 2023. godinu

Angelina je u drugoj sezoni u karijeri nominovana za ovu nagradu, nakon što je u konkurenciji juniora postala evropska šampionka, a potom je u Dijamantskoj ligi zauzela treće mesto, gde se nadmetala sa starijim takmičarkama.

Od ovogodišnjih rezultata, bila je sedma na Svetskom prvenstvu seniora u Budimpešti i četvrta na Evropskom prvenstvu u zatvorenom u Istanbulu.

Ona je među najboljima u konkurenciji do 20 godina, jer je preskočila visinu od 1.97.

sportal.blic.rs