„Zadnje gaće dajem za Šabački vašar“: Urnebesne scene s ovogodišnjeg izdanja o kojima priča cela Srbija

Region

„Hoćemo li u Šabac na vašar?” Ova pesma je sinonim šabačkog vašara – poznatog na prostoru cele bivše Jugoslavije. Šabački vašar je bio i ostao najveći na Balkanu. Nema mu ravnog. Svi koji prođu kroz kapije Šabačkog vašara mogu pronaći sve i svašta, bukvalno „od igle do lokomotive“, a bogami i mnogo scena za pamćenje. I tako više od 100 godina od nastanka ove manifestacije.

Ipak, čini se da je u ovogodišnjem izdanju nadmašio sebe – snimci napravljeni proteklog vikenda preplavili su internet i ljudi ne prestaju da komentarišu i da se smeju ludorijama.

„Ja stvarno moram u Šabac na vašar“, poručio je jedan Tviteraš uz video snimak Ere Ojdanića koji je nasmejao do suza korisnike ove društvene mreže.

Ovo nije jedini Erin snimak koji je preplavio mreže. Tviterom kruži i video na kojem se mogu videti on i Vendi dok pevaju pod šatorom. Era je okićen evrima, a u nekom trenutku jedan muškarac ga nosi na krkačama.

Ma kakva Evropa na svetu nema to. Šabački vašar
byu/aaaaafr inserbia

„Ma kakva Evropa, na svetu nema to. Šabački vašar“, pisalo je u opisu snimka.

No, osim zabave, Šabački vašar je i šoping, a ove godine su apsolutni hit gaće za praćenje muževa koji varaju. da, dobro ste čuli.

Upravo takav model prodavala je jedna žena na vašaru. Gaće sa GPS-om, kako ona kaže spasavaju brak – tako je barem tvrdila prolaznicima koji su je u čudu pitali čemu služe…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⭐Baka Mileva⭐ (@baka_mileva)

Ali, to nije sve. Jedna žena je prodavala i muške tange koje imaju kameru.

„Glavna sam ovde. Prodala sam 3.000 komada za dva dana „, rekla je za medije, a snimak sa njenim neobičnim donjim vešom takođe je postao viralan.

„Kunem vam se da je šabački vašar nešto najjače na planeti“, pisalo je u opisu snimka na Tviteru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZAČUĐEN (@zacudjen)

Ostali snimci o kojima se priča prikazuju stolove pune pečenja, „egzotične“ plesačice pod šatrama, „paralelni univerzum“ na tezgama prodavaca…

@mirkoglusica47

Samo na Sabackom vasaru😊#vasar #sabackivasar #sabac #lidilo

♬ Hocemo li u Sabac na vasar – Saban Saulic

„Dve želje za sledeću godinu da idem na Olimpijadu i na šabački vašar“; „Zadnje gaće bih dala da odem na Šabački vašar“ – komentarišu ljudi, a neko je zaključio: „Meni je Šabački vašar takav kulturološki fenomen da mi nije jasno kako još uvek nije na uneskovoj listi kulturne baštine“.

nova.rs