POLJUBAC ZA CELU SRBIJU! Mali Lav nakon terapije poslao specijalnu poruku svima koji su ga podržali: “Nastavljamo dalje gde smo stali!”

Region

Dvogodišnji Lav Teodorović iz Novog Sada, za čija lečenja su građani iz Srbije nedavno prikupljali novac, a deo obezbedila i država, primio je “Zolgensmu”, lek za spinalnu mišićnu atrofiju, u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj. Kako je za Blic televiziju otkrila njegova mama Sonja, Lav se oseća dobro dobro i sutra bi trebalo da bude otpušten kući.

Mali Lav je prvi u Srbiji koji je primio ovu gensku terapiju, čija doza košta oko 2,5 miliona evra. Njegova mama za Blic televiziju kaže da su bili i uzbuđeni, ali i uplašeni u isto vreme.

– Mi smo presrećni, malo je reći. Ogroman teret nam je zaista pao sa leđa i sa srca. I sada hrabro idemo dalje. A Lav je sjajan. On je raspoložen, veseo i razigran. Kao i uvek. Ovo je stvarno veoma kratak period od kad smo saznali za dijagnozu da smo sad dobili priliku da primimo i terapiju. Ali opet, za nas kao roditelje, svaki dan je večnost. Tako da smo mi bili uzbuđeni i uplašeni u isto vreme – rekla je Sonja Teodorović.

“Nastavljamo dalje gde smo stali!”
Lav će čim pre krenuti sa fizikalnom terapijom, a onda… nebo je granica.

– Nastavljamo dalje gde smo stali. U osvajanju sveta. Bravo, sreća naša! – kaže njegova mama.

A u toku uključenja u program Blic televizije, mali Lav je nasmejan poslao svima koji ga podržavali u borbi veliki poljubac!

zena.blic.rs