Supruga objavila potresnu poruku: Poznato kada će otac Nikola za kojim plače Srbija biti sahranjen (FOTO)

Region

Nikola Stojanović, otac dvojice dječaka koji imaju autizam, preminuo je juče, a za njim plače cijela Srbija. Iako je i sam bio bolestan, Nikola se poput lava borio da sinovima obezbjedi bolju budućnost i prikupi novac za liječenje.

Nažalost, Nikola nije uspio da dobije sopstvenu bitku, a sahrana će biti obavljena danas u 14 sati na groblju Risovača, objavila je njegova supruga Gordana.

– Živote naš, putuj, volimo te – napisala je ona kratko uz fotografiju umrlice.

Podsjetimo, Nikolinim sinovima Stevanu i Filipu dijagnostikovani su autistični poremećaji, a otac se neumorno borio da im obezbjedi bolju budućnost. Po vašarima je prodavao šećernu vunu, a u vrijeme trajanja festivala Guča, spavao u kolima, jer je i tamo radio. Nakon toga, kako je rekla njegova supruga Gordana prije samo mjesec dana, razbolio se

– Muž je već četvrti dan u Guči, prodaje šećernu vunu, a juče se razbolio jer spava u kolima. Radi iako ima temperaturu za bolje sutra naše djece. Još danas je u Guči. Ko ide u Guču može ga vidjeti kako se bori za svoju djecu. Fali nam 4.400 poruka da bi deca primila i šestu dozu matičnih ćelija, molimo humane ljude da nam pomognu jer mi sami ne mozemo – rekla je Gordana tada.

Ona nam je objasnila i da je radio pod temperaturom, ali mu ništa nije bilo teško, prenosi Telegraf.

– Ove godine je prvi put bio u Guči, proveo je tamo pet dana. Luna park mu je dao mjesto, a oni nam izuzetno pomažu i tako nam daju mjesto na vašarima da on ne bi morao da plaća zakup mjesta. Tako da je bio pet dana i jutros se vratio. Ali razbolio se, on je i juče radio pod temperaturom, evo ga i sad ima temperaturu, a ništa mu nije teško. On spava u kolima. Inače ni on nije baš u najboljem zdravstvenom stanju. Operisao je srce prije tri godine, a prošle god je imao moždani udar, ali ide i ne odustaje, bori se za Stevu i Fiću. – ispričala nam je tada.

Sada, pomoć im je potrebna ne samo za liječenje dječaka, već i za očevu sahranu.

Pomozite da Filip i Stevan imaju srećnije djetinjstvo!

Slanjem SMS poruke 180 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001714046-75

Uplatom na devizni račun: 160-6000001714409-53

IBAN: RS35160600000171440953

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

srpskainfo.com