NAJCRNJI DAN U SRBIJI Više od šestoro mrtvih u masovnoj pucnjavi u školi, sedam đaka u operacionoj sali, jednoj devojčici se bore za život

Region

Jutros oko osam sati kod osnovne škole na Vračaru dogodila se pucnjava u kojoj je ubijeno najmanje šest osoba, među kojima su i deca.

11:08
Poznato stanje ranjene dece: Sedmoro u operacionoj sali, jednoj devojčici se bore za život
“Četvoro dece je primljeno u Urgentni i nalaze se u operacionoj sali, jedna osoba je životno ugrožena. Još troje dece je smešteno u Tiršovoj, jedno dete je u kritičnom stanju, nalazi se u operacionoj sali, ima teške povrede glave i životno je ugroženo. Drugo dvoje se nalazi na intezivnoj nezi i imaju prostrelne rane, uglavnom ekstremiteta”, rekli su za Blic u Tiršovoj.

11:07
U Trećoj beogradskoj gimnaziji onlajn nastava
Nastava u Trećoj beogradskoj gimnaziji koja se nalazi tik uz OŠ “Vladislav Ribnikar” danas će biti održana onlajn. Roditeljima dece javljeno da danas ne šalju decu u školu.

10:52
Otac devojčice koja je bila u učionici: Pucao je prvo u nastavnicu, pa po deci
Otac devojčice koja je istrčala iz učionice tokom pucnjave kaže da mu je ona prenela da je u pitanju njihov školski drug, inače odličan đak, koji je ušao u učionicu sa hladnim izrazom lica i pucao.

“Moja ćerka je bila upravo u tom razredu, ona je bila u učionici gde je taj dečko ispalio prvo pucnje u nastavnicu, a onda je krenuo da puca po deci koja su bila ispod stolova, i moje dete istrčalo napolje”, naveo je i dodao da su tada imali čas istorije.

10:47
Ministri Branko Ružić i Danica Grujičić stigli u školu
Na mesto pucnjave stigli su i ministri prosvete i zdravlja Branko Ružić i Danica Grujičić.

10:44
Preminula učiteljica koju je upucao učenik (14)
Učiteljica povređena u pucnjavi, koja se dogodila jutros u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, preminula je u Urgentnom centru.

Ona je u tu ustanovu primljena zajedno sa tri učenika, preneo je RTS. Troje povređenih učenika nalazi se u Tiršovoj, od kojih je jedan u operacionoj sali i životno je ugrožen, rečeno je ranije Tanjugu u toj ustanovi.

10:40
Direktor Urgentnog centra: Primili smo na lečenje troje učenika
Dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra u Beogradu, kaže za Danas da su u njihovu ustanovu dovezeni nastavnica i troje učenika iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, u kojoj je učenik pištoljem pucao jutros oko osam časova.

10:34
Policija dežura kod Urgentnog centra
Veliki broj pripadnika policije nalazi se u oko Urgentnog centra. Prilazi su blokirani i policija ne pušta nikoga da uđe. U prostorijama centra mogu se videti zabrinuti ljudi koji pričaju na telefone i drže se za glave, javlja reporter Nova.rs sa lisa mesta.

10:33
Drugovi iz odeljenja učenika osumnjičenog za ubistvo: Bio je tih i povučen
Evakuisani učenici, među kojima su i drugovi iz odeljenja uhapšenog učenika, opisuju ga kao tihog i povučenog. Takođe navode da nije bio problematično dete.

„Nije imao nikakav motiv motiv da ovo uradi“, kažu uznemirena deca.

10:30
Ovo je Kosta K. (14) koji je ubio najmanje šest školskih drugova
Učenik koji je danas ubio najmanje šestoro osoba u osnovnoj školi na Vračaru je Kosta K. (14).

Kako se može videti u evidenciji škole Kosta K. je učestvovao na mnogim školskim takmičenjima. Više puta učestvovao je na takmičenjima iz matematike i dobijao pohvale.

10:16
Stravično svedočenje učenice: Ubio je moja dva druga, ja sam legla preko njih
“Krenuo je nasumično da puca, u rukama je držao dva šaržera, legla sam preko dva naša druga kako bi pomislio da sam i ja mrtva…”

Ovim rečima dramatične trenutke pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ opisuje učenica ove škole, koja je prisustvovala krvavom piru u ovoj ustanovi na Vračaru. Naoružani dečak je najpre upao na čas istorije, gde je otvorio vatru.

10:09
Najnovija vest: Najmanje šestoro ubijenih
Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je ubio najmanje šestoro ljudi, među kojima su i deca i čuvar. Kako nezvanično saznajemo, dečak je upao na čas istorije i počeo da puca na đake.

Troje dece je hospitalizovano u Dečijoj univerzitetskoj klinici u Trišovoj ulici, dvoje je stabilno, dok je jedno dete u kritičnom stanju.

Prema nezvaničnim saznanjima, više od desetoro ranjene dece je prevezeno u Urgentni centar.

09:51
Nova.rs saznaje: Više od dvoje u mrtvih u školi
U pucnjavi u školi “Vladislav Ribnikar” stradale su najmanje dve osobe, saznaje Nova.rs. Kako saznaje naš portal, mnogo je povređenih.

09:50
Osam saniteta Hitne pomoći ispred škole, razvoze povređene
Osam ekipa Hitne pomoći trenutno se nalazi ispred škole “Vladislav Ribnikar”. Prizori ispred škole su potresni, učenici su uznemireni zbog svega što se desilo. Ispred škole pristižu i potreseni roditelji.

“Ne znam gde mi je dete”, viče jedna žena.

Police block streets around the Vladislav Ribnikar school in Belgrade, Serbia, Wednesday, May 3, 2023. A teenage boy opened fire early Wednesday in a school in central Belgrade, causing injuries. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Tri učenika su teže povređena i primljena u Tiršovu, dok je dvoje primljeno u Urgentni centar.

09:47
Fotografije hapšenja učenika (14) koji je pucao u osnovnoj školi
Učenik koji je pucao u školi je uhapšen. Prema saznanjima Nova.rs, osumnjičeni učenik (14) je nakon pucnjava prvo pobegao s lica mesta, ali ga je policija ubrzo uhapsila.

09:46
Ubijen čuvar, na meti bila i bivša učiteljica, ima ranjenih
U pucnjavi koja se jutros oko osam sati dogodila kod osnovne škole na Vračaru ubijena je najmanje jedna osoba, a još jedna ranjena. Učenik sedmog razreda te škole došao je s pištoljem i pucao na drugare. Prvo je ubio čuvara, zatim nastavio svoj krvavi pir.

U toku je evakucija učenika iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar, kroz ulicu Svetozara Markovića, gde je drugi izlaz iz te škole.

Roditelji dolaze do škole kako bi proverili da li su im deca preživela i kako bi ih odveli kući, na sigurno.

nova.rs