Kosovska policija: Uhapšen i drugi napadač na policiju, otkrivena velika količina oružja, situacija i dalje napeta

Region

Kosovska policija uhapsila je još jednog, kako je navela napadača na policiju u Banjskoj. Bezbednosna situacija je i dalje napeta, a policija je otkrila veliku količinu različitog oružja, saopšteno je iz Kosovske policije.

„U bezbednosnom krugu je uhapšen i drugi napadač, koji je takođe bio u vojnoj uniformi i naoružan dugim cevima i municijom“, stoji u saopštenju KP-a, prenosi Radio Kontakt plus.

„U večeranjim satima intenzitet napada na policijske službenike je smanjen, ali je bezbednosna situacija i dalje napeta, dok su policijske jedinice tokom kontrole na pojedinim lokacijama, stambenim zgradama i u pojedinim vozilima koje je teroristička grupa koristila za blokadu puteva, uključujući i vozila koja su se nalazila oko manastira u Banjskoj, pronađeni puni arsenala oružja“ – stoji u saopštenju.

Navode da se, prema prvim informacijama, radi o „desetina, stotina komada naoružanja različitih tipova i kalibara, uniformi i logističke opreme, uključujući i vojno naoružanje teškog kalibra poput granata, zolja, mitraljeza, kalašnjikova“.

„Do sada su, prema informacijama sa terena, ubijena tri napadača, uhapšena su dva napadača i četvorica osumnjičenih koji su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio komunikacija, a za koje se sumnja da su povezani sa terorističkom grupom“ – dodaju.

Kosovska policija pod rukovodstvom tužioca Specijalnog tužilaštva, u koordinaciji sa EULEX-om i KFOR-om ušla je u prateće objekte manastira Banjska radi obavljanja službenih dužnosti – navode takođe.

nova.rs