ALMER IZ OSTROŽCA PRETUKAO OCA I SUPRUGU PA NESTAO: PRONAŠLI GA PREDOZIRANOG

Region

Nažalost svjedoci smo da u Bosni i Hercegovini sve više imamo porodičnog nasilja. Svakodnevno na portalu Crna-Hronika možete čitati o nasilnim muževima i očevima koje policijski službenici privode a Tužilaštvo pusti na slobodu.

U ovo mjesecu zabilježeni su sljedeći slučajevi porodičnih nasilja. Prvo je u Turbetu kod Travnika zbog ljubomore Mirsad Hidanović pretukao suprugu Meliku. Samo par dana poslije toga pojavio se u Ljubuškom slučaj hrvatskog reprezentativca Denisa Buntića koji je pretukao suprugu Klaru a kod njega su pronašli još i gomilu oružja. Obojica se nalaze na slobodi piše Crna-Hronika.

Nažalost pojavio se još jedan slučaj porodičnog nasilja kada je Almer D. zvani Dela pretukao suprugu sa kojom ima maloljetno dijete, a onda je pretukao i svog oca. Nezvanično saznajemo da je svemu kumovao alkohol i konzumiranje narkotika.

Nemili događaj desio se sinoć u 04:00h ujutro u porodičnoj kuću u Ostrošcu kada je pješice krenuo prema Konjicu. Na kamerama je praćen do centra grada, koji je od njegove kuće udaljen 10-tak kilometara i od tagda mu se gubi svaki trag.

Policija MUP-a HNK PS Konjic podigla je na noge i pripadnike GSS-a Prenj iz Konjica kako bi pronašli pomahnitalog mladića. Sarajevska policija informirala je kolege iz Konjica da je mladić pronađen u napuštenoj kući u Sokolović Koloniji. Komšije su prijavile provalnika koji je razbio prozor na kući saznaje Crna-Hronika.

Prije 30-tak minuta pripadnici Gorske služba spašavanja Prenj potvrdila je pronalazak osobe. “Tražena osoba je pronađena živa i zdrava. Akcija potrage se obustavlja. Hvala svima na pomoći” – napisali su iz GSS-a Prenj.

Mladić je hospitaliziran a tokom sutrašnjeg dana imat ćemo detaljnije informacije o navedenom slučaju.

Kako nam je rekao izvor portala Crna-Hronika pomahnitali mladić će biti vjerovatno proslijeđen kolegama MUP-a HNK PS Konjic zbog daljnje istage.

crna-hronika.info