Kosovska policija potvrdila da su ubijena trojica „napadača“, ukupno petoro uhapšenih

Region

Kosovska policija potvrdila je da su u dosadašnjoj razmeni vatre na severu Kosova ubijena tri “napadača”. Osim toga, petoro je uhapšenih, od čega je jedna osoba direktno povezana sa pucnjavom, dok je njih četvoro osumnjičeno za logističku podršku. Prema navodima policije, kod njih su pronađene radio stanice, municija, značajna količina oružja,

„Na području sela Banjska i dalje je napeta bezbednosna situacija, kao i napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice nastavljaju se istim intenzitetom, u zavisnosti od kretanja kriminalnih grupa“, kaže se u saopštenju policije.

Dodaje se da olicijske akcije sprovode akciju prema planovima i dešavanjima na terenu, reagujući u „samoodbrani na napade na policijske službenike, čiji su životi ugroženi“, navodi se.

„Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača. Usled napada, policajac KP je zadobio uglavnom lakše povrede. Tokom policijskih akcija na stambenoj lokaciji koju su koristili napadači pronađena je logistička oprema, sumnjiva vojna vozila, vojne uniforme, kao i oružje i municija različitog kalibra“, precizira se.

U saopštenju se još navodi.

„Takođe, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četvoricu osumnjičenih kod kojih su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio aparata, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama, gde su sve dalje radnje protiv će se preduzimati u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima. Dosadašnje zvanične informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i različite opreme“.

Kosovska policija nastavlja da poziva „kriminalne grupe“ da se predaju pravosudnim organima i istovremeno poziva građane na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte bezbednosti.

nova.rs