98-godišnja majka preselila se u starački dom kako bi se brinula za svog 80-godišnjeg sina

Zanimljivosti

Baš kad smo pomislili da majčina ljubav ne može ići dalje, saznajemo za priču koja se proteže i koja doseže malo više. Mama u našoj priči dobar je primjer da kad nas dijete treba, uvijek ćemo biti tu da budemo njihovo društvo i zaštita.

Tom Keating, stanovnik Moss Viewa u Huytonu u Liverpoolu, zahtijevao je dodatnu podršku zbog zdravstvenih komplikacija 2016. godine. Godinu dana kasnije, njegova 98-godišnja majka odlučila se preseliti i brinuti se o njemu. Ovaj izljev ljubavi i obiteljske predanosti bio je neprocjenjiv u Tomovom životu.

Majka i sin podrijetlom su iz Wavertreea, okruga grada Liverpoola, a njihova je veza toliko jaka da je Ada odlučila provesti posljednje godine s njim. Zapravo, Tom se nikada nije oženio i uvijek je živio s majkom. Njihov bliski odnos bio je temeljni dio njihovih života, pružajući uzajamnu podršku i druženje tijekom godina.

Ada i njezin pokojni suprug osnovali su četveročlanu obitelj: Toma, Barbaru, Margi i Jane, koji su preminuli u dobi od 13 godina. Osam desetljeća Ada je igrala ulogu odane majke i bila je glavni oslonac obitelji Keating. Njezina nepokolebljiva ljubav i predanost ostavili su trajan trag u životima njezine djece, a Ada je srce koje je ujedinilo obitelj tijekom godina.

Prije odlaska u mirovinu, Tom je radio kao slikar i dekorater u građevinskoj tvrtki, kao i pomoćnik za njegu u staroj bolnici Mill Road. Trenutno Tom i Ada uživaju u danima igranja društvenih igara, razgovora s osobljem i gledanja TV emisija. Provodeći toliko vremena zajedno, uspostavili su rutinu. “Svaku večer kažem laku noć Tomu u njegovoj sobi, a sljedeći dan kažem dobro jutro, idem na doručak i onda me traži”, podijelila je Ada opisujući svoju dnevnu rutinu. Povezanost Toma i Ade i uzajamna briga vidljivi su u njihovoj rutini, pokazujući ljubav i pažnju koju imaju jedno prema drugome.

Majčinstvo nema datum isteka, a obveza koja se stječe od dana rođenja traje sve dok oboje ne prestanu postojati. Zato je sila koja ujedinjuje obitelj toliko značajna, jer hrani i ispunjava dušu. “Kad se vrati, uvijek dođe raširenih ruku i čvrsto me zagrli. Nikad ne prestaješ biti mama”, rekao je s ljubavlju.

Ostatak obitelji često posjećuje Toma i Adu i kaže da ih vide sretne, zdrave i u miru. Philip Daniels, jedan od zaposlenika, podijelio je: “Stvarno je dirljivo vidjeti koliko su bliski i kako toliko dijele. Drago nam je što se možemo brinuti o njima u najboljim mogućim uvjetima.”

cinjenice.ba