Julia Roberts sama kuha, vodi djecu u školu, šeta pse i cijeni jednostavan život više od Oscara

Showbizz

Julia Roberts nije poput većine ljudi koji žive u Hollywoodu. Ne objavljuje preslatke slike svoje djece svaki tjedan, niti objavljuje gdje se nalazi na Twitteru. Radije živi bez društvenih mreža ili pažnje obožavatelja, uživajući u svom ne glamuroznom, ali sretnom životu supruge i mame.

“Neglamurozan” život

U ranim danima, Julia Roberts bila je na vrhuncu svoje popularnosti. Tada bi bio objavljen veliki hit na kino blagajnama, s njom u glavnoj ulozi, barem jednom godišnje. Glumica je vodila glamurozan način života, prilično nastanjujući modne butike i luksuzne restorane na Manhattanu. Onda je upoznala Daniela Modera, i život joj se okrenuo naglavačke.

U svojim prethodnim vezama glumica je više puta bila “spaljena” zbog svoje popularnosti. Muškarci nisu htjeli biti u njenoj sjeni. Ali za snimatelja, uspjeh njegovog partnera nije bio problem. U potpunosti ga je prigrlio, kao rezultat toga, osvojivši srce Holivudske ljepote. Roberts se, pak, preselila u svoj skromni stan u Los Angelesu. Jučer je bila poznata partijanerica, a sada više voli duge šetnje ruku pod ruku sa svojim neslavnim dečkom.

Glumica je brzo uvučena u “neglamurozni” život. Na dan vjenčanja brzo je skinula svoju skupu dizajnersku haljinu kako bi se mogla vratiti svojim gostima u ležernim trapericama i početi kuhati za njih. “Bilo je to poput roštilja u dvorištu u bilo čijem domu u Americi”, rekli su gosti.

Prijatelji para prigrlili su duh svečanosti. Bruce Willis je, na primjer, svirao harmoniku. A do ponoći, Roberts je uključila disko i plesala na plesnom podiju. Morate se složiti, to je čudna ceremonija za Holivudske zvijezde. Ali njihovo vjenčanje bio je sjajan primjer kakav će biti njihov budući život.

“Pravovremeno” majčinstvo

Glumica se udala s 35 godina, a dvije godine kasnije postala je mama prvi put. U jednom intervju Roberts je otkrila zašto ranije nije imala djece: “Dok smo dobili djecu, postigla sam stvari i osjećala se sigurno u tom dijelu svog života, bila sam tako radosna krećući se u obiteljsku fazu svog života na iskren način.”

Malo se glumica uspjelo vratiti na pravi put nakon majčinstva. Ali za “lijepu ženu” to nije bila prijetnja. Redatelji su čekali u redu s ponudama da glumi u njihovim filmovima. Ali Julia je odlučila da mogu čekati, potpuno se uranjajući u majčinstvo.

Nakon što je rodila blizance, glumica se nije žurila vratiti na posao. “Ne moram izgledati cool i zanimljivo i ludo i na rubu”, objasnila je. Roberts je jednostavno sanjala o povlačenju sa suprugom i blizancima na ranč u Novom Meksiku, daleko od svih i uživanju u novoj fazi svog života. Toliko se uključila u svoju novu majčinsku ulogu da je tri godine kasnije rodila još jedno dijete.

Mama s punim radnim vremenom.

Roberts je u životu imala mnogo vrhunaca i postignuća, uključujući Oscara, titulu najljepše žene na svijetu i najplaćeniju glumicu. Ali, znaš što smatra zaista korisnim? “Obično je trijumf mog dana to što svi dolaze do kahlice”, našalila se mama troje djece

Umjesto glasnog pljeska – dječjeg smijeha, umjesto da djeluje pred kamerom – šivanje hlača za najmlađe. Tko bi to pomislio, ali Julia Roberts je ispala jack-of-all-trades. Savladala je, kaže, šivaći stroj kako bi joj mozak bio čvrst. I kao bonus, ima ekskluzivne komade u ormaru.

Moja djeca misle da sam fantastičan kuhar!” To je jedno od postignuća koje glumica ponosno dijeli sa svijetom. Danas njezina najstarija djeca imaju 18, a najmlađa 15 godina. Porodiljni dopust je odavno nestao, ali navika da bude domaćica i daje svojoj obitelji puno pažnje.

Roberts sebe smatra više domaćicom nego glumicom. Postoje dani, kaže, kada tek nakon doručka završite s čišćenjem kuhinje i morate početi pripremati ručak, a onda, prije nego što se snađete, večera je na pomolu. Ovaj scenarij je vjerojatno poznat većini roditelja s mnogo djece. S druge strane, kaže Julia, ponekad se cijela obitelj uključi u kućanske poslove, pretvarajući dan u jednu veliku proslavu.

Poanta je, prema glumici, potpuno se uroniti u ulogu majke. Inače, zašto ga uopće uzimati? “Ne želite provoditi vrijeme sa svojom djecom dok imate jedno oko na telefonu. Želite biti u mogućnosti imati nepodijeljenu pažnju s njima”, zvijezda dijeli svoju životnu filozofiju koristeći ovaj jednostavan primjer. Izgradila je neraskidiv zid između svog posla i svoje djece pokušavajući ih ne kombinirati.

Julia i Daniel nikada nisu doveli svoju malu djecu na crveni tepih, kao što je uobičajeno u Hollywoodu. Par je sakrio sve detalje iz svog osobnog života. Tek 2021. njihova tada 17-godišnja kći pojavila se s ocem na filmskom festivalu u Cannesu.

Julia Roberts kaže da je odlučila postati mama tek kad je shvatila da je upoznala savršenog partnera za roditeljstvo. Danas, više od 20 godina kasnije, pokazali su se kao istinski kohezivan tim.

cinjenice.ba