Hrabri Alen Talić izgubio bitku za život: Zenički “lav” poslednje godine života proveo na respiratoru

Region

Ovaj 30-godišnjak bio je inspiracija mnogima, a bolest ga je mentalno ojačala i pomerio je granice koje je do tada poznavao

Zeničanin Alen Talić koji je živeo na respiratoru svaki svoj dan i bio veliki borac, preminuo je u utorak, objavili su njegovi članovi porodice, prenosi Klix.

Alen je šest godina živeo na respiratoru, ali se svaki dan borio hrabro, uprkos bolesti koja mu je dijagnostifikovana kada je imao sedam godina

Ograničenog kretanja, u krevetu, Alen je bio inspiracija mnogima. Svakodnevno se na svom Fejsbuk profilu dopisivao sa svojim prijateljima, vodio je i svoj blog “Alen RespiratorLion Talić” na kojem je pisao o svom životu na respiratoru, svakodnevnici, prehrani i svemu drugom.

Ovaj 30-godišnjak bio je inspiracija mnogima, a bolest ga je mentalno ojačala i pomerio je granice koje je do tada poznavao.

Svoje poslednje godine života proveo je na respiratoru u kući, a tek poneki sunčan dan iskoristio bi na način kada bi mu roditelji premestili krevet na balkon pa je svojim statusima i fotografijama “sunčanja” znao da nasmeje mnoge.

Njegova sestra Ajla Talić-Rašić potvrdila je tužnu vest na Fejsbuk profilu.

Obaveštavamo sve drage ljude da se danas na bolji svet preselio naš heroj, Alen Talić”, potvrdila je Ajla tužnu vest.

Od Alena se na društvenim mrežama opraštaju mnogi, a među njima je i NK Čelik Zenice čiji je Alen bio veliki navijač.

“Pre nekoliko minuta primili smo tužnu vest, da je danas na bolji svet preselio naš heroj, navijač našeg kluba, Alen Talić. Njegova borba ostaće kao sinonim za upornost, volju i hrabrost. Porodici upućujemo iskreno saučešće, a našem Alenu neka je večni rahmet”, stoji u objavi zeničkog fudbalskog kluba.

(Telegraf.rs)