Mladić iz Zubinog Potoka udario u vozilo sa petočlanom porodicom sveštenika iz Novog Pazara i pobegao: Među povređenima devojčica (12) i njena majka

Region

Na magistralnom putu Priština – Raška u Velikom Rudaru, kod groblja, u subotu oko 21.00 sat došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je osumnjičeni J. K., krećući se velikom brzinom, otpozadi udario drugo vozilo u kom je bila petočlana porodica.

Radio Kosovska Mitrovica saznaje da se u automobilu nalazio sveštenik Srpske pravoslavne crkve na službi u Novom Pazaru Savo Šmigić sa suprugom i troje maloletne dece.

Nakon što se kratko zaustavio J. K. je pobegao sa lica mesta.

Kosovska policija privela je osumnjičenog pola sata kasnije u selu Zupče, na teritoriji opštine Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kosovsku Mitrovicu, vršilac dužnosti direktora kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Eljšani navodi da se radi o J. K. (29) iz Zubinog Potoka koji je upravljao vozilom „volksvagen pasat“ kragujevačkih registarskih oznaka, i koji je nakon izazivanja saobraćajne nezgode, pobegao sa lica mesta.

Nakon što je priveden, odlukom tužioca, braniće se sa slobode, a slučaj je u daljoj nadležnosti suda.

Sveštenik Savo Šmigić, koji je upravljao vozilom „volksvagen sharan“ novopazaraskih oznaka, rekao je za Radio Kosovsku Mitrovicu da je u retrovizoru primetio da im se velikom brzinom približava drugi automobil, te da je počeo da pojačava brzinu pokušavajući da se odmakne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zubin Potok INFO (@zubinpotokinfo)

Međutim, došlo je do udarca. Nakon što su se zaustavili, sveštenik Šmigić kaže da je izašao iz automobila i krenuo prema vozilu koje ih je udarilo, ali je J. K. dodao gas i pobegao sa lica mesta.

Lakše telesne povrede dobili su supruga i devojčica (12) kojima je kompletna dijagnostika urađena u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, a koje su nakon fiksiranja vratova medicinskim kragnama puštene na kućno lečenje.

nova.rs