ZARAŽENE Marko iz Slavonije u suzama, ispred kuće mu jezive scene: ‘Svih 40 su pobili, a onda me tražili da im pomognem‘

Region

Na teren su došle samo dvije osobe – veterinar i veterinarski tehničar koji nisu sami mogli prenijeti leševe, tvrdi Majer

Marko Majer iz općine Andrijaševci u Vukovarsko-srijemskoj županiji danas je ostao bez 40 svinja jer je njih devet dobilo pozitivan nalaz na testiranju na afričku svinjsku kugu. Osim što su mu pobijene sve svinje, kaže kako je čitavo krdo došao eutanazirati veterinar s veterinarskim tehničarem zbog čega su im on i njegov bolesni otac morali pomoći izvući životinje na livadu pored ceste.

Sve su mi pobili. Upucaju svinju pištoljem pa im daju neke injekcije. Nismo mi jedini, više gospodarstava je ovako završilo, rekao je Marko za Jutarnji list.

Da bi situacija bila gora, na teren su došle samo dvije osobe – veterinar i veterinarski tehničar koji nisu sami mogli prenijeti leševe, tvrdi Majer.

– Tražili su me da im pomognem nositi leševe jer oni nemaju ljudi. Moj bolesni otac i ja smo im pomagali iako nam je bilo mučno, cijeli dan nismo ništa jeli od šoka. Da ne kažem da su te zaražene svinje stajale tako uz glavnu cestu do dolaska kamiona koji ih je odveo na neškodljivo uklanjanje, rekao je Marko i dalje pod dojmom svih događaja.

Njegova se obitelj svinjogojstvom bavila uz druge poslove, no ovakav ishod nisu očekivali.

jutarnji.hr