Nisi se borio da me zadržiš – Zato se nemoj čuditi što si me zauvijek izgubio

Zanimljivosti

Bila sam sve što si ikada poželio i sve što ti je ikada trebalo, a nisam tražila od tebe da mijenjaš svoju bit.

Prihvatila sam svaku tvoju manu, svaku tvoju promjenjivu narav i svaku dosadnu naviku, iskreno te voljela takvog kakav jesi. Naša veza je bila ispunjena mojom podrškom, bezuvjetnom ljubavlju i željom da postaneš najbolja verzija sebe, čak i u trenucima kada si se osjećao bezvrijedno. Bila sam tvoja saputnica u mračnim danima, brisala sam tvoje suze i bila tvoje rame za plakanje.

Uvijek sam bila tu za tebe, bez obzira na dan ili noć. No, kada sam ja trebala podršku, nisam je dobila od tebe. Tvoja ravnodušnost i nedostatak truda kad smo prolazili kroz teške trenutke duboko su me povrijedili. Osjećala sam se nevažno i zahtjevno dok si ti očigledno izbjegavao svoju odgovornost u očuvanju naše veze. Pitam se je li sve ono što smo imali bilo bezvrijedno, jesam li provela previše vremena sanjajući o našoj budućnosti.

Nisam tražila mnogo, samo ljubav i tvoju istinsku predanost. Osjećam li da sam jedina ulagala u ovu vezu, ostavljam sada pitanje otvorenim. Čini se da si me zadržavao u svojem životu samo da bi se ti osjećao bolje, posebno kad si me najviše trebao. Vjerovala sam u tebe kad niko drugi nije, a ti si to iskorištavao kako bi potvrdio svoj ego.

Sada zahvaljujem Bogu što sam shvatila istinu. Nikada me nisi imao, niti si želio da me imaš. Nikada nisam imala pravo na svoje probleme, jer si me nazivao pretjerano emotivnom i osjetljivom, dok su tvoji problemi s egom i bijesom prelazili sve granice. Nisam imala pravo na svoja osjećanja i uvjerenja, jer si me omalovažavao. No, više neću trpjeti takvo ponižavanje.

Sada vidim da ti nisi osoba s kojom želim provesti život. Ja sam suviše jaka, strpljiva i tolerantna da bih ostala uz tebe. Neću se više skrivati jer me briga. Emocionalno ulažem u ljubavi, ali to nije teško – tebi je teško ugoditi. Čak i ako bi poželio da se vratim, brod je isplovio i više se neće vratiti. Izgubio si me zauvijek, ali to je tvoj gubitak.

Ovo je moje posljednje zbogom, jer napokon uživam u svojoj koži i živim u miru sa svojim životom onakvim kakav jeste. Pustila sam te, ali se dočekala na noge, i osjećam se fantastično!

svezazenu.net