Jaka žena nikad ne moli – Ona odlazi bez osvrtanja kada shvati da je kraj

Zanimljivosti

Kada snažna žena donese odluku o rastanku, to je konačna odluka. Nema povratka na staro i više se neće vraćati.

Snažne žene imaju poseban način nositi se s ljubavnim raskidima. One vole, opraštaju, puštaju i ostaju istrajne u svojoj odluci. Bitno je shvatiti da raskid emotivne veze može biti traumatičan događaj za sve, bez obzira na to ko ste. No, jake žene, poznate i kao “alfa žene”, drugačije pristupaju takvim situacijama od ostalih. Evo kako to izgleda.

Krenimo od “trenutka istine”. Zamislimo da ste vi taj koji donosi odluku, muškarac koji shvata da veza jednostavno ne funkcionira i želi prekinuti. Očekujete li da će ona, žena koju ostavljate, doživjeti šok? Pretpostavljate li da će se suočiti s mnoštvom složenih emocija koje prate slomljeno srce? Vjerojatno biste odgovorili potvrdno, no stvarnost može biti drugačija.

Za snažnu ženu, ti intenzivni osjećaji traju vrlo kratko. Bez obzira na to koliko je veza bila posebna u određenom trenutku, ona će brzo prepoznati da ta veza, iako značajna, nije ključna za njezin identitet. Nijedan pojedinačni događaj neće definirati tko je ona niti će joj određivati kako se treba osjećati.

Stvarnost je sljedeća: snažna žena će brzo prihvatiti raskid i krenuti prema putu ozdravljenja bez obaziranja unatrag. Naravno, bit će prepreka na tom putu. Možda će povremeno pogledati stare fotografije, pokušavajući ublažiti bolne uspomene i čekajući da se stvari promijene. No, ona nikada neće moliti da se vratite ili da poduzmete nešto kako biste zadržali tu vezu.

Svjesna je da nijedna osoba nije isključivi izvor njezine inspiracije, ispunjenja ili radosti. Ona crpi te stvari iz svog vlastitog života. Umjesto da se fokusira na to što radite nakon što je napustite, ona će usmjeriti svoju pažnju prema sebi. Jaka žena će se suočiti sa svim izazovima koji se pojave na njenom putu oporavka i neće dozvoliti da ovo teško iskustvo promijeni njezinu temeljnu osobnost.

Ona neće postati gorčina ili zla osoba. Njen karakter će se izdići iznad ovih teškoća, postajući mudrija, pametnija i suosjećajnija. Ne zavaravajte se; iako će prekinuti s ljubavlju prema vama, njezina sposobnost da voli druge neće se smanjiti, naprotiv, može čak i porasti. Ovo je način na koji jaka žena odlazi – za svagda. No, ona će se zbog toga osjećati fantastično, jer je svjesna da ne treba ljude koji ne mogu voljeti nju jednako onoliko koliko ona može voljeti druge.

svezazenu.net