STEFAN JE POBEDIO LEUKEMIJU “Terapija majčinim ćelijama je uspela da probudi koštanu srž, sada sam pod nadzorom dr Basare!”

Zanimljivosti

Stefan Subotić (23) iz Belegiša, koji se godinama bori sa akutnom limfoblastnom leukemijom, javio nam se danas iz Flenzburga gde je pre nekoliko meseci primio terapiju, i saopštio nam je prelepu vest. Leukemija je pobeđena!

– Konačno, posle dužeg vremena sam uspeo da vam se javim i da podelim sa vama za sada dobre vesti, a nadam se da će tako ostati i nadalje. Dragi dobri ljudi, nakon 70 dana provedenih u bolnici, pušten sam u stan! Najpre je terapija CAR-T ćelijama uspela. Obrađene ćelije su uništile leukemiju! Zatim je terapija majčinim ćelijama uspela da probudi koštanu srž, koja nije reagovala – rekao nam je Stefan.

Pod nadzorom doktorke Nadežde Basare
– I sada postoji niz komplikacija zbog kojih sam i dalje pod nadzorom prof. dr Nadežde Basare, koja me leči i kojoj pripisujem zasluge za svoj život, zahvalan sam joj za sve sto je za mene učinila.

– I još jedna lepa vest! Dug bolnici u Kilu je isplaćen. Hvala divnim ljudima koji su želeli da finansijski pomognu moje lečenje. Neizmerno hvala svima koji ste se toliko zalagali i pomagali da se prikupe finansije za moje lečenje! Kada se završe obračuni, znaću da li i koliko novca još nedostaje, jer sam u bolnici boravio duže nego što je planirano, a i doživeo sijaset komplikacija koje su sigurno načinile dodatne troškove. Hvala vam za sve! Sanjam o svom skorom ozdravljenju i povratku kući!

Stefan je davno naša srca pridobio snagom kojom se borio za svoj život. Pisma koja nam je slao izazivala su u nama i sreću, i tugu, u zavisnosti od toga da li je novac za njegovo lečenje prikupljen, ili se bolest vratila.

– Ne daj Bože da iko više ikad, ni jedno dete, oseti ovako nešto na svoj koži. Molim vas ljudi, ujedinite se, učinite nemoguće čudo i spasite mi život. A ja ću da se borim kako mogu i znam – bile su samo neke od reči kojima nam se obraćao.

Podsetimo, za Stefana je neophodnih 300.000 evra prikupljeno 17. novembra.

Stefan je 8. decembra prošle godine primio koštanu srž od svoje majke. Već više od četiri i po godine godine hrabri momak se bori sa akutnom limfoblastnom leukemijom. Od prve transplatacije koštane srži prošlo je tri godine.

blic.rs