Gdje žena da traži sreću nakon 50te kad mladost i ljepota nestanu: Mudra izjava glumice

Zanimljivosti

I mladost i starost nose sa sobom svoje prednosti, ali mnoge žene tek kada dođu u zrelu dob shvaćaju kako prevladati sve svoje nesigurnosti, prestati zavisiti o mišljenju drugih i osloboditi se straha od neprihvatanja.

Dok smo mladi, često ne cijenimo neke stvari u potpunosti. Želimo brzo odrasti i napustiti roditeljski dom kako bismo započeli samostalan život. No, tek kad stignemo u zrelu dob, počinjemo shvaćati vrijednost nekih stvari koje su nam prije izgledale nevažne.

Brigitte Bardot, ikona i muza mnogih žena, iskreno je govorila o svojim osjećajima kada su je zamijenile mlađe i ljepše žene na vrhuncu njenog slavnog života. Za žene koje su prešle 50-tu godinu, nije lako ponovno pronaći sreću kada njihova ljepota i mladost počnu blijedjeti, kada muškarci više ne obraćaju pažnju na njih kao prije, i kada su njihova djeca već odrasla i stvorila svoje vlastite živote.

Upravo u tom razdoblju, mnoge žene upadaju u depresiju, a neke se čak podvrgavaju raznim kozmetičkim ili estetskim zahvatima kako bi povratile svoj mladenački izgled, bez obzira na cijenu. Međutim, bez obzira na sve promjene usana, nosa ili pokušaje brisanja bora, mladost se ne može vratiti.

Brigitte je priznala da je prošla kroz mnogo uspona i padova u životu te da su postojali teški periodi u kojima nije vidjela svrhu života. Često je plakala i nije mogla pronaći utjehu ni u čemu, ali se na kraju umorila od samosažaljenja i prihvatila svoje godine.

Shvatila je da žene u dobi od 50, pa čak i 80 godina, imaju puno razloga za radost i život. “Treba živjeti i zbog malih stvari”, govorila je. Treba živjeti zbog ranih jutarnjih zora i zalaska sunca u kasnim popodnevnim satima. Treba živjeti zbog putovanja, vožnje biciklom uz omiljenu glazbu u ušima i vjetra u kosi. Treba živjeti zbog plesa pod kišom, smijeha koji izaziva bol u trbuhu. Treba živjeti zbog omiljenih pjesama i dobrih knjiga, zbog osmijeha bez razloga, dugih razgovora, kolačića i čaja,

svezazenu.net