Boriša Simanić o teškim trenucima posle operacije: Pet dana nisam znao za sebe, moguće je da opet zaigram košarku

Region

Svi želimo da ga vidimo na terenu.

Boriša Simanić je nesrećnom igrom slučaja postao heroj srpske reprezentacije jer je nakon jednog udarca u meču sa Južnim Sudanom ostao bez bubrega.

Uslediče su operacije i velika borba, ali se Simanić izvukao i potom dobro oporavljao u Manili. U Srbiju se vratio zajedno sa saigračima, a već može da stane i na noge pa se našao i u Skupštini Beograda na dočeku koji je upriličen.

On je tom prilikom otkrio i kako se oseća u ovom trenutku.

„Odlično sam stvarno! U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku“ istakoa je Boriša

Ispričao je i kako je sve izgledalo posle operacije.

„Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije“, uz osmeh je rekao krilni centar reprezentacije Srbije.

Na pitanje da li postoje naznake o njegovom eventualnom povratku na parket, optimistično je odgovorio:

„Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)… Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati posle toga“, zaključio je Boriša Simaniž u razgovoru za „Radio Beograd“.

nova.rs