Đoković oduševio Srbiju zbog onog što je obukao za doček, a onda je imao emotivan susret sa Avramovićem /FOTO, VIDEO/

Region

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pridružio se košarkašima Srbije na čuvenom balkonu Starog Dvora, gde je narod dočekao srebrnu reprezentaciju i gde će i on proslaviti osvajanje US Opena, svoj 24. osvojeni Grend slem trofej.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sportal.rs (@sportal_srbija)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se pridružio košarkašima i to u majici reprezentacije Srbije.

Bio je u emotivnom zagrljaju sa košarkašem Srbije Aleksom Avramovićem.

Novak Đoković je podržao košarkaše pred finale Svetskog prvenstva, a i oni su njega pred finale US Opena protiv Danila Medvedeva.

Sada su zajedno na balkonu.

Doček srebrnih košarkaša na balkonu: Hiljade ljudi spremno čeka! Stižu Đoković i basketaši, Boriša Simanić uz reprezentaciju! /VIDEO/
Košarkaška reprezentacija Srbije se sa Svetskog prvenstva vratila sa srebrnom medaljom, a tim povodom će danas biti upriličen doček. Izabranici Svetislava Pešića će na balkon Starog dvora izaći u 20 časova, a ovaj kao i događaje koji prethode možete da pratite uživo putem bloga Sportala.

20.17 – Novak Đoković se priključio košarkašima!

20.15 – Neverovatna atmosfera ispred Skupštine. Masa je sjajno raspoložena i jedva čeka da vidi naše heroje.

20.10 – Čeka se i dalje izlazak košarkaša na balkon, ispred Skupštine grada Beograda ima oko 20.000 ljudi.

Na dočeku će biti i basketaši Srbije, koji su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu.

19.30 – Završen je prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bogdanović: Najbolja ekipa sa kojom sam sarađivao

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović je na svečanom prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića rekao:

Hvala predsedniče što ste nas dočekali i hvala svima što ste nas dočekali u ovolikom broju. Ne znam šta bih rekao posle svih vas, nisam ja baš neki govornik, tu sam da radim svoj posao. Podelio bih sa vama to što smo doživeli tamo. Ovo je sjajna grupa, možda i najbolja grupa sa kojom sam sarađivao. Bila mi je čast kao kapitenu da predvodim ove momke i stvarno sam svima zahvalan na tome. Samo mi znamo kroz šta smo prošli, hvala svima vama što ste bili deo toga – istakao je Bogdan Bogdanović, a potom i predsedniku Aleksandru Vučiću uručio potpisanu loptu.

Košarkaši Srbije kasno sinoć su doputovali iz Manile u Beograd, a večeras će im biti upriličen svečani doček na čuvenom balkonu gradske skupštine. Ovim će biti nastavljena tradicija, koju su započeli upravo košarkaši 1995. godine, a novo okupljanje zakazano je za 20 časova.

Pre dočeka ispred skupštine Grada Beograda, u 19 časova biće upriličen prijem kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a onda – veliko slavlje sa navijačima.

Izabranici Svetislava Pešića na Svetsko prvenstvo su ispraćeni skromno, a na aerodromu “Nikola Tesla” sinoć su dočekani – šampionski! Nema sumnje da će i večeras biti šampionsko slavlje, bez obzira na to što su košarkaši doneli srebro, a ne zlato.

Malo ko je to očekivao od tima bez asova poput Jokića, Micića, Kalinića, Nedovića i ostalih igrača koji se iz različitih razloga nisu odazvali pozivu selektora Pešića, ali su Bogdanović, Avramović, Milutinov, dvojica Jovića, Petrušev, Marinković, Gudurić, Davidovac, Ristić, Dobrić i naravno Boriša Simanić pokazali da zaslužuju svako poštovanje.

Na balkonu Skupštine biće i poslednjepomenuti, istinski heroj ove reprezentacije, pa i nacije – Boriša Simanić! Košarkaš kome je odrstranjen bubreg posle naizgled bezazlene, a ispostavilo se ozbiljne povrede, svojom nesrećom dao je snagu saigračima, koji su mu uzvratili finalom Mundobasketa i medaljom!

sportal.blic.rs