Tragedija u Sloveniji: Tri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Ljubljane

Region

Zbog nesreće će nekoliko sati biti zatvorena južna obilaznica između petlje Ljubljana jug i Rudnik prema Kopru.

Na južnoj ljubljanskoj obilaznici dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je sudjelovalo više vozila, tri osobna i dva kamiona.

Vozila su se u sudaru zapalila, a kako je priopćila ljubljanska policijska uprava, od ozljeda su na mjestu poginule tri osobe, a ima i povrijeđenih.

Zbog nesreće će nekoliko sati biti zatvorena južna obilaznica između petlje Ljubljana jug i Rudnik prema Kopru.

Oko 15.30 sati na južnoj ljubljanskoj obilaznici kod izlaza Rudnik u smjeru Kopra dogodila se teška saobraćajna nesreća. Policijska uprava Ljubljana priopćila je da je u nesreći sudjelovalo više vozila, tri osobna, od kojih je jedno imalo i prikolicu, te dva teretna vozila. Prema dosadašnjim saznanjima tri osobe su od zadobivenih ozljeda preminule na mjestu nesreće, objavili su. Najmanje jedna osoba je teško ozlijeđena.

U sudaru su se i vozila zapalila, a vatrogasci su dugo gasili vatru koja je izbila nakon sudara. Autocesta će neko vrijeme biti zatvorena zbog očevida nesreće.

Južna obilaznica na tom je dijelu potpuno zatvorena, blokiran je i promet u suprotnom smjeru, pa ljubljanska policija preporuča obilazak sjevernom ljubljanskom obilaznicom.

Molimo sve koji su zapeli u prometnoj gužvi da se pridržavaju uputa policije i upravitelja ceste te da ne voze u rikverc, ne skreću i ne hodaju kolnikom, dodaju .

U međuvremenu, Institut za pojas za spašavanje upozorio je vozače da naprave i održavaju pojas za spašavanje. Naglašavaju da ovo nije vrijeme za promatranje, fotografiranje ili snimanje sudara te da je to “krajnje neprimjereno i opasno činiti” . Time vozila stvaraju gužve u prometu, a time dovodimo u opasnost sebe i druge sudionike u prometu, posrednike i žrtve. “Pratite promet ispred i iza sebe, prilagodite brzinu i sigurnosni razmak te u prometnoj gužvi ne izlazite iz vozila i ne ometajte spašavanje”, ističu .

Prema podacima Prometno-informativnog centra, zbog nesreće je zatvorena južna ljubljanska obilaznica između čvorova Ljubljana jug i Rudnik prema Kopru, a zatvorena je i Ljubljana jug prema Primorskoj. Obilazni pravac je: iz smjera tunela Golovec prema Šmarju Sapu, odnosno za vozače koji dolaze iz smjera Dolenjske, prema Štajerskoj i sjevernom ljubljanskom obilaznicom pa prema Primorskoj, prenosi 24ur.

gpmaljevac.com