“Sad mogu i otkaz da dam” Goran Ivanišević o US Openu nastavku saradnje sa Novakom: “Sve smo osvojili”

Zanimljivosti

Pre Novaka Đokovića na konferenciji za medije pojavio se Goran Ivanišević, trener najboljeg tenisera sveta.

Bio je Goran Ivanišević zadovoljan načinom na koji je Novak Đoković odigrao ceo turnir, a po sebno finalni meč. Otkrio je i kakva je taktika bila pravljena za Danila Medvedeva.

– Taktika se znala, dosta serviranja na đus stranu i izlazak na mrežu, što je radio Nole fenomenalno. Taktika je bila miksati sa slajsom, ići na bekhend stranu i ostati na nogama jer Medvedev može do prekosutra da igra. Đoković je sve to ispunio. Možda je na kraju malo zbrzao, ali sve u svemu, poštovao je taktiku – istakao je Goran.

Popularni Zec je otkrio i koji meč je bio najteži na turniru:

– Verovali ili ne protiv Lasla Đerea. Neverovatno je da vodi sa 2:0 u setovima, ali da u sebi zna da je to više me koji neće da dobije nego što hoće. Đere je neugodan rival, ali… Sve ovo ostalo išlo je glatko. I polufinale i finale, ali kažem vam, da je izgubio taj-brejk drugog seta, drugačiji bismo meč gledali.

Na pitanje da li mu sada lakše padaju velika finala sa Noletom nego na početku njihove saradnje, nasmejao se:

– Nije mi sada lakše, grend lem finale je grend slem finale. Videli ste u Vimbldonu, jedan poen gore-dole moglo je sve biti drugačije i tamo, a moglo je i ovde, da je Medvedev dobio drugi set. Ali sada sam se već “ušemia”, malo ga čujem kada viče, malo ne. Falio mi je US Open sa njim, imao sam sa Čilićem, imam i sa Noletom. Sada mogu i otkaz da dam jer smo sve osvojili, a znam da čelindžere i fjučerse neće igrati… Sve smo osvojili.

Na pitanje da li će se Novak ove godine vratiti u Kinu, rekao je:

– Teško da će doći do Kine, više je odgovor trenutno ne nego da. Treba dobro da posloži sve u glavi, čeka ga Dejvis kup. Mislim da bi trebalo da odigra Bersi pred Torino, ako je Torino bitan, mada je njemu titula u Dejvis kupu sada prioritet. Nismo pričali o tome. Mene sada čeka odlazak na operaciju kolena, a on putuje u Valensiju, pa ćemo posle toga pričati – zaključio je Ivanišević.

Nole je pokazao da je jedinstven ne samo u istoriji tenisa već i sporta uopšte:

– On je rođen takav, genije, jedan u milion. Ovo je jedan od najvećih uspeha u sportu, ne samo u tenisu, on je pobednik i motiviše se sa Nadalom i Federerom, tako su se gurali, ali on je rođeni pobednik. Ako mu kažete da ne može, on će vam dokazati da može, čak i kada je povređen, kada se ne oseća dobro. Ne mogu da kažem da smo svi sa Balkana takvi, on je najbolji i tako je kako jeste.

sportal.blic.rs