Smrt ove mlade djevojke šokirala je svijet: S MOMKOM KUHALA VEČERU, POMIRISALA PAPRIKU I NIJE JOJ BILO SPASA

Zanimljivosti

Smrt ove mlade djevojke šokirala je svijet: S MOMKOM KUHALA VEČERU, POMIRISALA PAPRIKU I NIJE JOJ BILO SPASA

Thais Medeiros iz Brazila preminula je nakon što se šest mjeseci oporavljala u bolnici jer je doživjela ozbiljno oticanje mozga zbog mirisanja ekstremno ljutih čili papričica.

Neobična situacija dogodila se još u februaru ove godine, nakon što je 25-godišnjakinja pomagala svom momku da pripremi večeru za njegovu porodicu u gradu Anápolis, piše The News.

Pomirisala je ukiseljenu kozju papriku, sortu koja je iznimno popularna u toj regiji. Na Scoville skali za mjerenje ljutine papričica, kozja paprika ima između 15.000 i 30 hiljada Scoville jedinica, a Thais je njome natrljala nos.

Prvi simptom koji je osjetila bio je svrbež u grlu, nakon čega je hitno prebačena u bolnicu u Anápolisu, a zatim u zdravstvenu ustanovu svog rodnog grada Goianiji.

Nalazi su otkrili dijagnozu edema mozga, oteknuće za koje stručnjaci vjeruju da je uzrokovano alergijskom reakcijom na papriku. U njenom slučaju bilo je toliko ekstremno da je pala u komu.

Njena majka Adriana Medeiros ranije je otkrila medijima da je Thais prethodno imala problema s bronhitisom i astmom.

Iako je iz bolnice stigla kući 31. jula, kada joj se stanje poboljšalo, morala se vratiti samo četiri dana kasnije kad su joj se pojavili simptomi visoke temperature i krvi u mokraći.

Ponovno je trebala biti otpuštena iz bolnice 10. avguta, ali je onda doživjela bronhospazam – stezanje disajnih puteva u plućima, koji ju je ipak zadržao u zdravstvenoj ustanovi. No nije joj bilo spasa, nažaslost. (RBSM-RADIO)

radiobalkansehermahala.net