Provalnik je udario i srušio 86-godišnju baku na pod: Nije očekivao ono što će uslijediti

Zanimljivosti

Provalnik je ušao u dom bake koju je udario i srušio na pod. Nije očekivao da će joj netko priskočiti u pomoć.

86-godišnja udovica Joyce Ackerly je sadila cvijeće u vrtu svog doma u Engleskoj kada ju je napao muškarac. Htio je njezin nakit. No, taj takozvani provalnik je dobio nešto posve drugačije u ovoj priči o herojskom psu.

Joyce Ackerly je umirovljena krojačica koja je mirno živjela u svom malenom domu više od 40 godina. Majka je petero djece, baka osmero, a čak je i prabaka sedmero djece.

Udovica je više od 10 godina tako da je prije nekoliko godina udomila Axela – predivnog psa koji je mješavina njemačkog ovčara i akite. Tada to nije znala, no to je odluka koja joj je potencijalno i spasila život.

Joyce se u početku šalila i nazivala svog psa „uništavač“ jer se činio malo agresivan. No nakon što je proveo neko vrijeme u njezinom domu, ubrzo se smirio. Postao je Joyceina sjena te ju je svugdje pratio.

„Axel je član obitelji, inače je jako nježan te čak spava u mojoj sobi“, rekla je Joyce.

Baki je prišao provalnik, udario je po glavi i bacio na pod
Dok je Joyce jednog dana bila u dvorištu, prišao joj je muškarac. Kada je Joyce otišla vidjeti što on treba, on ju je udario po glavi i bacio ju na pod.

Napadač je vikao da mu Joyce da sav svoj nakit, no Axel se pobrinuo da se to ne dogodi. Pas se bacio na provalnika koji je pao na pod dok ga je Axel ugrizao za ruku svojim oštrim zubima.

„Gdje ja idem, ide i Axel. Kada me taj muškarac zgrabio mislim da sam vrisnula jer je Axel pretrčao cijelo dvorište i skočio na muškarca kojeg je srušio na pod“, prisjeća se Joyce.

Napadač se uspio ustati te je počeo bježati. Axel je malo trčao za njim, ali se tada vratio kako bi provjerio svoju vlasnicu.

„Nisam ga nikada vidjela da tako reagira, inače je nježan kao janje.“

Joyce je bila smušena i u bolovima te je imala poteškoća sa prisjećanjem zbog ozljede na glavi. No sada shvaća da bi stvari pošle potpuno drugim putem da nije bilo njezinog krznenog heroja.

„Ne želim da taj čovjek učiniti nikome drugome ono što je meni učinio“, rekla je, „Da nije bilo Axela tko zna što bi se dogodilo.“

Policija i hitna služba su vrlo brzo došle na mjesto događanja. Užasnuti onim što su čuli, bili su tako sretni jer je Axel bio tamo.

„Ova je žena uživala u proljetnom popodnevu u svom vrtu kada ju je napao muškarac kojem nije bio problem udariti u glavu 86-godišnju ženu“, rekao je detektiv Steven Hughes, „Uspjela je pobjeći bez ozbiljnih ozljeda, no ovaj je incident mogao biti mnogo gori da njezin pas nije intervenirao i otjerao napadača.“

Pas je spasio svoju vlasnicu
Iako je Axel na zubima imao napadačevu krv popio je vode nakon napada tako da policija ne može uzeti DNK. No podijelili su opis napadača zajedno sa herojskom pričom o psu koji je spasio svoju vlasnicu, a sve u nadi da će uhititi napadača.

„Zamislite da je to vaša mama ili baka“, rekao je detektiv, „Molim vas da podijelite s nama bilo koje informacije koje imate.“

Hvala Bogu da je Axel bio u blizini. Često mi mislimo da spašavamo životinje, no one zapravo spase nas.

„Axel se ponaša vrlo zaštitnički, čak i sada, ako idem u toalet ili u vrt on je pokraj mene i pazi na vrata“, rekla je Joyce, „Vrlo sam ponosna na njega i zahvalna – kasnije sam ga jako razmazila.“

novizivot.net