Ovo Je Suma Novca Kada Kao Nepušač Jednu Godinu Izdvajate 5.90 KM

Zanimljivosti

Ovo je suma novca kada kao nepušač jednu godinu izdvajate 5.90 KM

Faktori pušenja na džep i zdravlje dobro su poznati, ali evo koliko zapravo košta svaka kutija cigareta i kako mala svakodnevna navika može značajno utjecati na vaš novčanik? Pogledajmo kako 5,90 KM, kao prosječna cijena kutije cigareta, može promijeniti godinu kad se gleda kroz finansijsku prizmu, piše Crna hronika.

Svaki dan, mnogi pušači širom Bosne i Hercegovine izdvajaju najmanje 5,90 KM za svoju dnevnu dozu nikotina. Na prvi pogled, to možda ne izgleda kao veliki iznos. Međutim, kada se taj iznos pomnoži s brojem dana u godini, rezultati su iznenađujući. Dakle, ako pušite samo jednu kutiju cigareta dnevno, na kraju godine ste potrošili nevjerojatnih 2.153 KM!

Ovo je iznos koji biste mogli iskoristiti za razne druge svrhe. To je dovoljno za finansiranje putovanja koje ste oduvijek željeli, kupovinu željenog uređaja ili čak za početak štednje za svoju budućnost.

Kad razmišljate o tome koliko 5,90 KM na kraju godine može značiti za vaš novčanik, prestanak pušenja postaje pametna finansijska odluka. Pa prestanak pušenja ne znači samo finansijsku dobit. Oslobađanjem se ove svakodnevne navike, također poboljšavate svoje zdravlje.

titox.net