Ne znate šta ujutro jesti? Nudimo vam pet ideja za najukusniji doručak

Zanimljivosti

Još jedna radna sedmica je završila, a vikend bi trebao biti prepun sunca i toplote. Prije nego odete u šetnju ili vožnju biciklom, iskoristite jedan od super recepata, pa počastite sebe i ukućane ukusnim i mirisnim doručkom koji će vam sigurno uljepšati ostatak dana.

Volite li jaja, onda ste već možda probali slavno istarsko jelo fritaju. Ovaj je recept jednostavan, ali jako ukusan. Pripremite jaja, sir, šunku i malo špinata, pa uživajte u fritaji.

Krompir punjen omletom još je jedan recept s jajima, ali vjerojatno potpuno drugačiji od onog kako ste navikli pripremati. Zamislite samo mekani krompir, jaja, šunku i rastopljeni sir, pa ćete sigurno odmah pročitati ostatak recepta

Pogačice su savršene uz šoljicu čaja ili kafe, a što vam ostane lako će se pojesti i kroz ostatak dana. Spremate li se za izlet ili putovanje, ovaj je recept idealan za doručak na putu.

Za pustolovne kuhare predlažemo recepte s nekoliko ideja za neobične sendviče koji imaju kombinaciju raznih namirnica, a za kraj svakako treba uvrstiti i šparoge s jajima budući da je sada njihova sezona te su vrlo korisne za zdravlje i povoljne. Recept je vrlo jednostavan i jelo je brzo gotovo, prenosi Tportal.

radiosarajevo.ba