Uhapšen mladić koji je usmrtio pješaka i pobjegao, otac mu pomogao da sakrije tragove

Region

31. jula 2023. godine u PS Gornji Vakuf – Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao pješak J.B.

Policijski službenici PU Bugojno uspješno su rasvijetlili krivično djelo “Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa”, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Gornji Vakuf -Uskoplje.

Podsjećamo, 31. jula 2023. godine u PS Gornji Vakuf – Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao pješak J.B., dok je vozač putničkog motornog vozila pobjegao s lica mjesta nesreće.

-Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela M.P. rođen 1997. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično djelo “Pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela” osumnjičeni I.P. rođen 1972. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja – navodi se u saopćenju MUP-a SBK.

Kako se nezvanično saznaje, riječ je o ocu i sinu.

fokus.ba