Iva nestala sa zabave u Novom Sadu, tijelo nakon dva dana pronađeno 60 km dalje

Region

Iva Balog bila je na tulumu u Novom Sadu, a posljednji put viđena je na plaži Oficirac u Petrovaradinu, gdje se održavala zabava, u noći između petka i subote oko 4 sata ujutro. Navodno je otišla na kupanje s prijateljicom na Dunavu. Nakon dvodnevne potrage, njeno tijelo je pronađeno pored obale u Dunavu na području Starih Banovaca. Ostaje nejasno šta se Ivi dogodilo, kako je nestala pred stotinama ljudi na žurki, na plaži u Novom Sadu te završila u Dunavu oko 60 kilometara dalje, a da niko ništa nije primijetio.

Još nije objelodanjeno pod kojim okolnostima i ko je našao tijelo Ive Balog. Kako saznaje Blic, poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Iva je posljednji put viđena na plaži Oficirac u Petrovaradinu, u noći između petka i subote oko 4 sata posle ponoći, gdje je bila na žurki. Navodno je otišla da se okupa u Dunavu sa drugaricom.

Njena sestra Martina izjavila je za “Blic” da je to bila prva informacija koju su dobili o nestaloj Ivi. Potom je dobila informaciju da ju je drugarica ostavila na trenutak i od tada se Ivi gubio trag.

“Navodno su je vidjela četiri momka kako pliva i kako je izašla iz vode. Razgovarali su sa njom i ona se uputila ka muzici, odnosno ka mjestu gdje se održavala žurka. Opisali su je do tančina”, ispričala je Ivina sestra.

Posljednji razgovor sa strancem?
U medijima i po društvenim mrežama, što je i porodica potvrdila, pojavila se informacija kako je Iva posljednji put viđena u razgovoru sa jednim mladićem, strancem.

“Dobili smo informaciju da je video taj mladić koji je stranac, vjerovatno Amerikanac, te smo i njega tražili kako bismo dobili neku informaciju, ali bez uspjeha”, rekla je Martina.

Porodica je apelovala na pomenutog muškarca da se javi kako bi se možda razjasnili detalji Ivinog nestanka. Ako je ova informacija tačna, on bi možda mogao da zna gdje se Iva uputila prije nego što je završila u Dunavu.

Kako niko ništa nije vidio?
Ivina porodica tokom potrage nije isključivala mogućnost da se ona udavila, ali im je bilo čudno da to niko nije video.

“Koliko smo čuli, na toj žurki je bilo nekoliko stotina ljudi. Prosto nam je nevjerovatno da baš niko nije video da se neko davi. Nije mogla tek tako da nestane. Sigurno bi neko nešto čuo”, rekla nam je tada Ivina sestra.

Njenu nadu i nadu porodice, prijatelja i sugrađana ugasio je poziv iz Policijske uprave Sremska Mitrovica koji su ih juče popodne obavijestili da su našli tijelo u Dunavu i pozvali ih da identifikuju Ivu.

n1info.ba