Trilj šokiran tragedijom: Liječnici su plakali dok su djevojčicu (13) pokušavali vratiti u život

Region

Djevojčica (13) poginula je jučer u Trilju prilikom kupanja u Cetini. Još se čekaju rezultati očevida koji će pokazati uzrok smrti, a mještani su ispričali svoje viđenje cijelog incidenta

Mještani Trilja šokirani su tragedijom koja je noćas pogodila mjesto, kada je djevojčica (13) izgubila život u rijeci Cetini. Podsjetimo, ranije je objavljeno kako je djevojčica navodno preminula nakon skoka s improvizirane skakaonice u rijeku.

Kako doznaju 24 sata, djevojčica je navodno jučer predvečer došla s prijateljicama na plažu Vrbe gdje se htjela okupati. Tamo je postavljen i drveni plato, a s njega se može doći do konopa pomoću kojih se kupači mogu zaljuljati i skočiti u vodu. Djevojčica je u padu udarila glavom u dasku i pala u rijeku.

Je li djevojčica od udraca izgubila svijest, je li hladna rijeka bila prevelik šok za njezin organizam, ne znamo ništa. Znamo samo da je jedan život izgubljen. Strašna je ovo tragedija za cijeli naš kraj, jako nam je žao i izražavamo iskrenu sućut obitelji – ispričao je bivši gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.

Hitna je po dolasku uz suze pokušavala reanimirati djevojčicu punih sat vremena, no bezuspješno.

Svi smo mi odgojeni uz rijeku, tu se kupaju i majke s djecom, dođu i starija djeca sama, mladi… Ima više takvih malih plaža uz Cetinu, a na toj lokaciji lijepa je hladovina. Mještani su je prije ljeta sami uredili, na otvorenju se okupilo mnoštvo ljudi koji je i održavaju. Svi mi znamo da s Cetinom treba oprezno, hladna je i u nju treba ulaziti postepeno – dodao je Šipić.

Sve su hitne službe na mjestu tragedije bile u roku od nekoliko minuta. Tijelo djevojčice na obalu su izvukli 50 metara dalje od mjesta na kojem je stradala. Liječnici su plakali dok su je pokušavali vratiti u život, sat vremena su pokušavali, pričaju mještani.

vecernji.hr