Mlada majka Mileva (26) dobila je novi bubreg i jetru

Region

Milevu Simetić Saliji (26) upoznali ste prije nešto više od mjesec dana kada je 24sata objavio članak u kojem je cijelu Hrvatsku upoznao s ovom mladom majkom koja boluje od hiperoksalurije tip 1, zbog koje su joj zatajili bubrezi i oštećena joj je i jetra, pa treba transplantaciju i jetre i bubrega.

Bolest je s vremenom napredovala i počela napadati kosti i zglobove, a Mileva nije imala hrvatsko državljanstvo, pa nije mogla doći na listu za transplantaciju, a njen je život doslovno ovisio o koncu.

Ipak, u svega mjesec dana njen se život u potpunosti preokrenuo. Naime, kako piše 24sata, Mileva je dobila državljanstvo, stavljena je na listu za transplantaciju i na koncu uspješno transplantirana u KBC-u Zagreb.

– Ako ne izdržim, ako se ne probudim nakon transplantacije, čuvaj našeg sina. Pričaj mu o mami koja je sve htjela izdržati samo da bi njega gledala kako odrasta. To je zadnje što mi je moja Mileva rekla prije ulaska u operacijsku salu, drhtavim glasom – rekao je njen suprug Jetmir koji ju sada čeka kod kuće zajedno s njihovim šestomjesečnim sinom Luanom.

zagorje-international.hr