Mirza Selimović: “Završio sam Građevinski fakultet, ali ljubav prema muzici bila je jača od svega”

Region

Popularni bh. pjevač Mirza Selimović nedavno je dao svoj prvi intervju za jedan od najpoznatijih stranih medija, a čime se pohvalio i na svom Instagram profilu.

Naime, ovaj uspješni bh. pjevač dao je intervju za Daily Music Roll, a već u naslovu može se vidjeti da ovaj medij ima samo riječi hvale za Selimovića.

U intervjuu pod naslovom “Proslavimo muzičko putovanje Mirze Selimovića i njegove besprijekorne inspirativne muzičke stilove” najviše se govorilo o Mirzinom putu ka slavi, ali i preprekama, fanovima i generalno muzici kao vrsti umjetnosti.

“Umirujuće melodije uz njegovu šarmantnu prisutnost učinile su njegovu pjesmu primamljivijom za svakog ljubitelja muzike. Njegova muzička gracioznost i elegancija njegovih muzička vibracija učinile su da svaki ljubitelj muzike padne na njegovo besprijekorno umijeće”, samo je dio uvoda kojim su opisali bh. pjevača.

Mirza se na samom početku zahvalio na lijepim riječima i odgovorio na pitanje o tome kada je shvatio da se želi baviti muzikom.

“Od malena sam maštao da postanem pjevač. Često u šali kažem da je to jedino što mogu. Dok sam bio u osnovnoj i srednjoj školi, muzički festivali i pozornica postali su dio moje svakodnevice. Kasnije sam krenuo u drugu karijeru, završio sam Građevinski fakultet, ali ljubav prema muzici bila je jača od svega”, rekao je.

Inspiraciju je, kako kaže, pronašao u mnogim domaćim i stranim izvođačima kao što su Zdravko Čolić, Đorđe Balašević, ali i Freddie Mercurry te Steve Perry. On je također naveo da je u ovom poslu jako bitna podrška porodice i prijatelja te da oni imaju priliku prvi čuti pjesme koje snima. Također, govorio je da u je i u njegovoj karijeri bilo i teških trenutaka.

“Bilo je mnogo teških trenutaka, pogotovo na početku moje karijere kada se tek trebaš afirmirati kao pjevač i stvoriti svoj jedinstveni stil. Međutim, uvijek sam išao korak po korak i nikad nisam dopustio da me nešto obeshrabri. Mislim da morate biti svoji i imati prilično jaku osobnost da biste preživjeli u muzičkom poslu”, objasnio je Mirza.

Istaknuo je da je otvoren i za neke druge žanrove muzike, ali da pokušava ostati vjeran svom stilu. Otkriva da je emocija pokretačka snaga kada je muzika u pitanju, a podijelio je i savjete svima koji žele postići uspjeh u muzičkom svijetu.

Naš najpopularniji pjevač mlađe generacije trenutno je na ljetnoj turneji, a više informacija o nadolazećim nastupima možete pronaći na njegovom zvaničnom Instagram profilu.

pressmediabih.com