Par se nekoliko godina borio s neplodnošću, a sada su dobili četvorke: To je čudo!

Zanimljivosti

Par se nekoliko godina borio s neplodnošću, a sve se promijenilo 4. srpnja za nju i njezinu obitelj. Tada su dobili četvorke!

Unatoč rizicima povezanim sa Sarinom trudnoćom, ona i njezin suprug, rabin Jay Gutovich iz Kalifornije, dočekali su par zdravih djevojčica i dva zdrava dječaka u dječjoj bolnici Cedars-Sinai Guerin.

Sara (36) i rabin Jay već su bili roditelji trogodišnje Chezzy. No nakon njegova rođenja, par se tri godine borio s neplodnošću prije nego što je Sara ponovno ostala trudna. A vijest da će roditi četvorke bila je ugodno iznenađenje!

“Što se događa?” Sara se sjeća da je rekla tijekom ultrazvuka. A njoj je rečeno : “Čekaj, nismo završili s brojanjem.”

Par dobiva iznimno veliki blagoslov
Sara svoju trudnoću smatra čudom. Ali dr. Steve Rad očekuje da je Sara ili začela četiri bebe kroz četiri spontane ovulacije ili je jednu začela putem IVF-a, a ostale tri kroz spontane ovulacije.

Kako god da se dogodilo, bilo je prilično iznenađenje za par kada su saznali da postoji više embrija. Pošto nije mogla razumjeti što vidi tijekom ultrazvuka, Sara je upitala ultrazvučnog tehničara što se događa. Odgovor? “Čekaj. Nismo završili s brojanjem.”

Uz pomoć rabina Jaya i dr. Rada, Sarinog opstetričara/ginekologa, Sara se odlučila usredotočiti na sve stvari koje bi mogle poći kako treba umjesto na potencijalne brige. Doktor Rad (39) nadgledao je već 8000 porođaja i dobro je znao opasnosti.

Što se tiče Sarine trudnoće, dr. Rad je rekao : “To je Saru i svaki fetus izložilo riziku od nepovoljnih ishoda, uključujući mrtvorođenče i majčinu smrt. Najveći rizici su abnormalnosti u rastu fetusa, prijevremeni porod, mrtvorođenče, preeklampsija, gestacijski dijabetes, te teški pobol i smrtnost majki. Sara je predstavljala pet života u jednom.”

Rođenje četvorki je blagoslov
Osim dobrih misli, Sara se zdravo hranila, posjećivala kiropraktičara, a usput se konzultirala i s drugim stručnjacima. Nije imala nikakvih komplikacija, čak je s 33 tjedna otišla u Disneyland s obitelji!

Sara se nadala da će bebe roditi u 35. tjednu 7. srpnja, ali su bebe imale druge planove. Rođene su u 34. tjednu i 4 dana carskim rezom.

Jay kaže: “Bilo je čudesno, apsolutno čudesno. Sara je bila apsolutno … Ne znam čak, ne znam koju riječ upotrijebiti. Radila je tako naporno, a imali smo najbolje ljude oko sebe. Mislim da zbog tih stvari nismo mogli imati komplikacija. Zato što je rekla samo pozitivne vibracije.”

novitivot.net