Jak, jači, Novak Đoković: Lekcija od 60 minuta za Amerikanca dovoljna za polufinale Sinsinatija!

Showbizz

Novak Đoković je uspeo da se plasira u polufinale masters turnira u Sinsinatiju s obzirom na to da je u četvrtfinalu bio bolji od Amerikanca Tejlora Frica posle dva odigrana seta – 6:0, 6:4. Drugi reket sveta će tako za finale igrati protiv starog znanca Aleksandera Zvereva.

Možda bi tenis trebalo da dobije „Novakov stil“. Sudeći da je neverovatno kako ovaj čovek prebacuje lopticu preko mreže. Fantastičan je bio u prvom setu, samim tim što nije dozvolio da Fric osvoji bar jedan gem, da bi u drugom setu ipak bio onaj Đoković što nam „jede živce“.

Nije bilo savršeno, daleko od toga, ali je ponovo ta glava proradila kad je najvažnije. Iako je Amerikanac imao prednost od starta, Novak je bio taj koji se pitao, koji je više želeo, ali i koji je znao da smiri onda kada to Tejlor nikako nije želeo. Zbog toga i jeste najbolji ikada, jer to što Srbin radi nikad nikom nije pošlo za rukom.

rvi set je bio fantastičan za Srbina, bez greške, sa nulom je preslišao kroz 20-ak minuta protivnika, koji nije znao šta ga je snašlo. Ipak, usledio je pravi udar Frica u drugom setu kada je ipak uspeo da poljulja Srbina i pre svega mu uzme brejk.

Gledali smo potom lavovsku borbu, ali je Đoković pokazao da je “glava” zapravo ključan faktor u tenisu, uspeo je da se vrati, da uzvrati udarac brejkom i da na kraju uzme još jedan, vredan pobede i polufinala mastersa u Sinsinatiju.

Đoković – Fric 2:0 (6:0, 6:4)
6:4 – Gotovo je!

5:4 – Bilo je napeto, bilo je teško, ali je Novak uspeo da dođe na korak do osvajanja drugog seta i pobede u meču. Imao je 30:15 Fric, imao je momentum da Đokovića natera na grešku, ali je Srbin uspeo da se smiri, pa onda i da napadne kad je to potrebno kako bi protivnik ipak morao da servira za ostanak u meču.

4:4 – Da, da, da! To je taj Novak Đoković. Koliko je ovaj čovek jak… Nestvarno. Iskontrolisao je udarce, Fric više servisom nije mogao ništa, jer je Novak pronašao put do brejka i oberučke ga zgrabio. Smirivao je agilnog protivnika kome to nije odgovaralo, tako da je uspeo da izjednači i napravi zalihu za dalje.

3:4 – Svestan je Novak da će sada biti teško vratiti se. Videli smo novu duplu grešku, Srbin nema toliko samopouzdanje kao u prvom setu, ali servisima, a kasnije i pravim reakcijama ipak ne da Fricu da se “odlepi”. Zanimljivo je da je Tejlor potpuno neprepoznatljiv u drugom setu, kao da je dobio dodatnu snagu posle 6:0.

2:3 – Malo je nedostajalo. Imao je Novak u šaci protivnika koji nije dozvolio da Srbin uzvrati brejk. Izvukao se na svom servisu, ali kada je Đoković bio na osnovnoj liniji onda nije imao šanse Amerikanac. Blizu je naš teniser da se vrati na pobedničku stazu, za sada mu smeta samo to što je Fric ipak mnogo bolje servira nego u prvom setu.

1:2 – Vratio se Novak! Dobro je… Pomislili smo da je Đoković možda izgubio koncentraciju posle snažnog napada Frica, ali je gem sa nulom ipak pokazao da se radilo samo o momentumu Amerikanca.

0:2 – Brejk! Ne, ne, ne. Ovo nije Novak iz prvog seta. Nismo očekivali da će Fric u ovakav napad, ali se on desio. Đoković mora u ekspresan odgovor na ovo, nema potrebe da dozvoljava greške koje nismo videli u prvom delu meča.

6:0 – Novak strašni za 21 minut! Brzopotezno, bez greške, bez izgubljenog gema, Đoković je uspeo da ostvari fantastičan rezultat u prvom setu.

5:0 – Ma, šta je ovo? Čisto, bez greške igra Novak Đoković, a sada je uzeo novi brejk. Duplo. Čisto da se zna ko je najbolji ikada. Možda u ovom trenutku nije na tronu ATP liste, ali je Novak uništio Frica koji još nije osvojio gem u ovom meču.

Posle dobijenog brejka, Novak je stigao do 5:0 i tako je pokazao da je potpuno koncentrisan, da ga ništa ne može prevariti i da je blizu osvajanja prvog seta.

3:0 – To je onaj Đoković kojeg želimo da gledamo. Svaku šansu je iskoristio, igra odličan tenis, a već je na pola puta do osvajanja prvog seta. Deluje da će ova avantura sa Fricom kratko trajati.

2:0 – Ma, kakav početak! Neverovatan početak. Sa dve duple greške je startovao Fric ovaj meč, Novak je bio pomalo i u šoku šta se dešava. Iskoristio je Novak priliku, prvo je odlično servirao u prvom, a onda dokrajčio dekoncentrisanog rivala u drugom gemu.

Meč je konačno počeo!

2.48 – Novak se sa osmehom na licu zagreva u teretani, tako da je to dobar znak! Raspoložen je Đoković pred meč sa Fricom, a uskoro treba očekivati da se obojica nadju na terenu.

2.37 – Sabalenka je pobedila Žabur. Posle dva seta je uspela da savlada povređenu protivnicu sa 7:5, 6:3. Novak bi uskoro trebalo da bude na terenu i da se i njegov meč polako počne, a saznao je protivnika u polufinalu.

Više o tome u vesti ispod.

2.20 – Čeka se kraj meča Žabur – Sabalenka koji je na kratko prekinut zbog medicinskog tajm-auta koji je tražila teniserka iz Tunisa. Trenutni rezultat je 1:0 po setovima za Sabalenku, dok je Žabur uzela brejk u drugom setu.

Duel Srbina i Amerikanca poslednji je na centralnom terenu kompleksa u Ohaju i neće početi pre 2.30 časova.

U međusobnim susretima Đoković protiv Frica vodi sa 6:0. Najzanimljiviji meč svakako su odigrali na Australijan openu 2021. godine, kada je Novak slavio u pet setova. U svim ostalim duelima je Srbin bio maksimalan.

Srpski teniser Novak Đoković lakom pobedom nad Gaelom Monfisom plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju. Rezultatom 6:3, 6:2 naš as je i 19. put iz isto toliko mečeva slavio protiv Francuza.

– Dugo se znamo, evoluirali smo obojica. Fizički nikada nije lako protiv Monfisa, bilo je teških poena i nisam smeo da mu dozvolim da igra. Napravio sam brejk na vreme i nije bilo problema. Podigao sam nivo tenisa, definitivno mi odgovara njegov stil – rekao je Đoković posle meča.

Pričao je o savršenom skoru protiv Monfisa i u čemu je tajna svih pobeda.

Dotakao se brze podloge u Sinsinatiju.

– Nema sumnje da je ovo teren sa jednom od najbržih podloga na betonu koje imamo na Turu. Svi teniseri su saglasni da lopta visoko skače i teško ju je kontrolisati. Zato servis daje toliko veliku prednost i tu je ključ. Samo da nastavim ovako – završio je Novak.

Monfis povukao šmekerski potez, Đoković ga oduševio
Đoković je protiv Monfisa trijumfovao bez većih poteškoća, ali nakon meča Freancuz nije bio previše razočaran zbog poraza.

On se na društvenim mrežama pohvalio autogramom koji je dobio od najboljeg tenisera svih vremena, koji mu se po završetku susreta potpisao na majicu.

– Možda to nije bio meč kakav sam se nadao da će biti protiv GOAT-a (najboljeg svih vremena, prim. aut.) ali mi je ipak čast i zadovoljstvo suočiti se Novakom. Ipak, bila je to pozitivna nedelja. Odmaraću se da bih bio na vrhu na US Openu. Hvala vam puno na vašoj neverovatnoj podršci – napisao je Monfis na “Tviteru” uz fotografiju potpisane majice.

A Đoković mu se na majicu potpisao, uz broj 19, kao i datum odigravanja meča, a tu je bila i šaljiva poruka:

“Izvini, ali nije mi žao!”

sportal.blic.rs