Odlučeno KO ĆE USVOJITI Nizaminu kćerku: Teška, ali najhumanija odluka

Region

Devetomjesečna djevojčica koja je prisustvovala ubistvu majke, koju je usmrtio Nermin Sulejmanović, hospitalizirana je u UKC Tuzla na Odjeljenju pedijatrije jer je pronađena u lokvi krvi.

– Mi ćemo da usvojimo dijete, njegova tetka i ja. Djevojčica je dobro i to je trenutno najvažnije pitanje- kazao je mlađi muškarac koji se jedva držao pribran.

Nizina majka je pala u krevet i nije sposobna ni s kim da komunicira, kao i ni sestra ubijene žene.

U jednom momentu sestra je izašla ispred kuće da bi se dogovorila sa suprugom oko procedure preuzimanja Nizinog tijela s obdukcije, oko organizacije sahrane i svega što treba obaviti u ovoj situaciji. Plakala je i držala se za glavu.

Zet ubijene Nize kazao je da niko od porodice Hećimović trenutno nije spreman da govori za medije jer im je teško. Inače, građani Gradačca su ogorčeni zbog femicida i što Nizamu Hećimović nisu zaštitile institucije kada porodica to nije mogla.

– Nije smjela da ga ostavi jer je bio opasan kriminalac. Trpjela ga je dok nije postalo nepodnošljivo. Imala je plan da pobjegne u inostranstvo sa kćerkom, ali nije nalazila način- kazao je dobro upućeni čovjek, javlja Republika.

pressmediabih.com