Sin poznatog španskog glumca uhapšen zbog ubistva: Raskomadao svog dečka, pa ga bacio u more

Svijet

“On je priznao ubistvo. Osumnjičeni i žrtva su se poznavali pre nego što su došli na Tajland”, rekao je Panja Niratimanon, komandir u Ko Fanganu

Danijel Sančo Bronhalo (29), sin poznatog španskog glumca Rodolfa Sanča Agirea, optužen je zbog brutalnog ubistva čoveka na Tajlandu.

Danijel je priznao da je ubio Edvina Arijetu Arteagu (44), poznatog lekara iz Kolumbije, sa kojim je bio u ljubavnoj vezi.

On se juče pojavio pred sudom a tereti se da je Arteagu ubio, iskasapio, a potom njegovu glavu bacio u more u jednom rizortu.

Mediji navode da su Danijel i Artega došli na odmor u jedno od najpoznatijih letovališta, kada su se posvađali zbog novca i seksa, naveli su iz lokalne policije.

Međutim, prvi rezultati istrage pokazuju da je Danijel unapred planirao ubistvo.

“On je priznao ubistvo. Osumnjičeni i žrtva su se poznavali pre nego što su došli na Tajland”, rekao je Panja Niratimanon, komandir u Ko Fanganu.

Prema izveštajima lokalnih medija, Danijel, sin španskih glumaca Rodolfa Sanča Agirea i Silvije Brončalo, i poznati kuvar na društvenim mrežama, prijavio je nestanak svog ljubavnika nakon što su prisustvovali zabavi sa prijateljima.

Policija je u petak privela Danijela, a nakon što su delovi tela ubijenog doktora pronađeni na različitim lokacijama na ostrvu.

Danijel se tereti da je nakon ubistva telo Artege isekao na 14 delova, neke je bacio u kante za đubre, a neke je spakovao u kofer, pa potom kajakom prebacio na pučinu, a potom ih pobacao u more.

U nedelju je Danijel odveo policiju na sedam lokacija gde je pobacao delove tela.

Iz policije je saopšteno da je DNK analizom ustanovljeno da pronađeni ostaci pripadaju doktoru iz Kolumbije.

Pojedini mediji su izveštavali kako Danijel, uoči ubistva, viđen kako u brojnim prodavnicama na ostrvu kupuje noževe, plastične kese i sredstva za čišćenje.

Porodica osumnjičenog izdala je saopštenje, u kojem se moli za “maksimalno poštovanje Danijela i članova njegove porodice u ovim delikatnim trenucima”.

Sin poznatog glumačkog para ostaje u pritvoru.

(Telegraf.rs)