Otac se utopio spašavajući troje djece: Povukao ih u plićak, pa pao u rijeku i nestao

Zanimljivosti

Hrabri otac se utopio u srijedu nakon što je svoje troje djece izvukao na sigurno iz rijeke u središtu New Jerseya, priopćile su vlasti, javlja CBS News.

Svjedoci su rekli da su vidjeli oca kako slijedi svoju djecu u rijeku Millstone – pritoku veće rijeke Raritan koja se proteže oko 40 milja – nakon što su ušli u vodu i “brzo su se uznemirili”, navodi se u priopćenju policijske uprave Franklin Township. Djeca su stara 8, 11 i 13 godina, navodi se u priopćenju.

Svjedoci su rekli policiji da ih je otac uspio odvesti u plitku vodu prije nego što je izgubio ravnotežu i nestao u rijeci.

Muškarac, identificiran kao 42-godišnji stanovnik South Rivera, nije mogao biti pronađen kada su policajci stigli na mjesto događaja u srijedu poslijepodne, iako su njegova djeca već bila na obali.

Ronilački tim iz Ureda tužitelja okruga Somerset pronašao je tijelo muškarca oko 17:30 po lokalnom vremenu. Vlasti su prvobitno pozvane na mjesto događaja otprilike tri sata ranije.

Policija je rekla da će ime muškarca biti objavljeno nakon što budu obaviješteni članovi njegove obitelji. Njegovoj su djeci pružena pomoć i puštena su na mjesto događaja te im nije bila potrebna daljnja liječnička pomoć, navodi odjel.

Ovotjedni incident na rijeci Millstone dolazi nakon niza nedavnih utapanja odraslih koji su pokušavali spasiti djecu.

novizivot.net