Jeremić: Intimno se slažem sa Ivanom Parlić, muškarci ne bi trebalo da se šminkaju

Region

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas kako se “intimno slaže” sa stavom poslanice te partije Ivanom Parlić koja je izazvala lavinu negativnih reakcija na društvenim mrežama nakon što je objavila šta misli o muškarcima koji se šminkaju uz fotografiju srpskog influensera i pevača Filarija.

Vuk Jeremić je u jutarnjem programu TV N1 naveo i kako ne misli da je poslanica Narodne stranke „uradila bilo šta što može da se podvede pod govor mržnje“.

„Ja mislim da u Srbiji svako treba da ima pravo da iskaže svoje mišljenje bez obzira da li se to mišljenje dopada ili ne. Ja ne mislim da je Ivana Parlić uradila bilo šta što može da se podvede pod govor mržnje“, rekao je Jeremić.

On je na pitanje novinarke da li se slaže sa stavom svoje stranačke koleginice rekao da se „intimno slaže“ i da muškaraci „ne bi trebalo da se šminkaju“.

„Intimno skroz da, to da muškarci možda i ne bi trebalo da se šminkaju i da im to bude prioritet, ja to mislim i tako misli otprilike 90 posto građana Srbije“, rekao je Jeremić.

Kako je još predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao gostujući jutros na TV N1, najveća žrtva linča nije mladić kog je poslanica prva pomenula i delila njegovu sliku, „već zapravo Ivana Parlić“.

Jeremić je rekao kako je Ivana Parlić „preživela apsolutno najveći linč“.

„Osoba koja je preživela apsolutno najveći linč i koji je za svaku osudu, to je Ivana Parlić“, izjavio je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je rekao i kako je i TV N1 „učestvovala u stvaranju atmosfere linča“.

„Bojim se da ste i vi kao televizija učestvovali u stvaranju te atmosfere linča, način na koji ona sada prima pretnje“, rekao je Jeremić.

„Mislim da ste nastupili na takav način da ona danas ima mnogo više problema u životu, nego što je imala ranije“, odgovorio je Jermić na pitanje novinarke TV N1 da li misli da je ova televizija „linčovala Ivanu Parlić“.

 

 

 

 

Isto tako, Jeremić je tokom ovog gostovanja i rekao kako on „lično i Narodna stranka nemaju ništa protiv bilo čije seksualne orijentacije“.

„Mi smo liberalno konzervativna stranka i to liberalno je podjednako važno koliko i konzervativno“, rekao je Jeremić.

Podsetimo, narodna poslanica Ivana Parlić objavila je na Tviteru šta misli o šminkanju muškaraca i tom prilikom je podelila fotografiju na kojoj je Filip Marinkov, pevač i kantautor, poznatiji kao Filari sa bjuti blenderom u ruci.

Ona je tada „napisala da su nekad sve brige sveta zemlje i porodice bile na muškim plećima, a danas, sudeći po najezdi reklama u kojima se muški pol šminka, najvažnije je kad nađu pravu nijansu korektora“.

Zbog ove izjave oglasile su se brojne javne ličnosti koje su osudile ovaj komentar, a narodnoj poslanici odgovorio je i sam Filari.

„Ljudi nisu svesni da je internet produžena realnost, a ne virtuelni svet. Narodni poslanik mora da ima odgovornost, ne sme da deli ljude“, rekao je Filari.

 

nova.rs