“NOVAK ĐOKOVIĆ REDOVITO NALAZI INSPIRACIJU U RIJEČIMA NIKOLE TESLE, ČIJI JE CITAT PODIJELIO

Region

Oboljenja nastaju zbog duševnog pada. Svaki bi pojedinac trebao biti svoj doktor. Ukoliko nije miran iznutra, svaki lijek i najbolji doktori su mu uzaludni. Podsvijest suvremenog čoveka je nemirna poput okeana u oluji, preplavljena brojnim utiscima. Ta pretrpanost utiscima čini dušu nemirnom.

Tada emocije bujaju poput erupcije vulkana. Ako ne radimo na emocijama, duhovnost je samo kula od karata. Šta je čovek bez unutrašnjeg mira? Odvojen od božanske milosti, pokušava bezuspješno pronaći utjehu u materijalnim stvarima.

Ali tamo nema utjehe, to je bezdan. Traži se još, još, daj još i na kraju opet praznina. Kada duša postane mirno more, kada nastupi bonaca, tada počinje iscjeljenje. Upamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većine bolesti leži u duhu, stoga duh može pobijediti većinu bolesti“, napisao je Đoković.

Iako je Đoković najpoznatiji kao teniser, njegove izjave o duhovnosti i unutarnjem miru pokazuju da ima duboko razumijevanje o povezanosti između uma, tijela i duha. Njegova posvećenost duhovnom razvoju i promicanju zdravlja na svim razinama čini ga ne samo uspješnim sportašem, već i izvorom inspiracije za mnoge ljude diljem svijeta.

OAZA ZNANJA.