Crni dan za motocikliste u BiH: Jedan poginuo, trojica teško povrijeđena

Crna hronika

SARAJEVO, ŠEKOVIĆI – U nekoliko saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile u srijedu na području BiH stradao je motociklista S.B. (30) u Ilijašu, dok su u Brodu, Živinicama te Šekovićima teško povrijeđeni vozači motocikala.

Kako je saopšteno iz sarajevske policije, nakon sudara koji se desio u srijedu oko 23.35 na raskrsnici regionalnog puta za naselje Sovrle, područje Ilijaša, došlo je do sudara vozila kojim je upravljao A.B. (20) i motocikla koji je vozio S.B.

“Vozač motocikla je zadobio teške povrede, opasne po život, te je vozilom Hitne pomoći prebačen na KCUS, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju preminuo u četvrtak u 3.37. Vozač automobila A.B. je alko-testiran i kod njega nije ustanovljen alkohol u organizmu”, navode iz Uprave policije MUP-a KS.

Još jedan motociklista iz Šekovića teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u mjestu Zidonje u toj opštini te je upućen na liječenje u Univerzitetski klinički centar u Banjaluku.

Iz Policijske uprave Zvornik navode da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali motocikl pežo koji je vozio K.Č. iz Šekovića i micubiši kojim je upravljao M.K., takođe iz ove opštine.

“Povrijeđenom motociklisti u Bolnici Zvornik konstatovane su teške tjelesne povrede, te je upućen u UKC RS. Nezgoda se dogodila u srijedu oko 19.30. Protiv vozača motocikla K.Č. biće podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu”, dodaju iz PU Zvornik.

Još dvije osobe teško su povrijeđena, a jedna lakše u sudaru mopeda i putničkog automobila na području Broda, gdje su teške povrede zadobili vozači mopeda N.Č. iz Broda i mercedesa S.D. iz Dervente, dok je suvozač u automobilu D.D. lakše povrijeđen.

I mladić iz Živinica A.H. (27) zadobio je teške povrede u saobraćajnoj nezgodi u ovom gradu kada je pao na kolovoz s motocikla jamaha.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, on je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a ljekari su ga, nakon konstatacije da je teško povrijeđen, medicinski zbrinuli te ga uputili na kućno liječenje, prenose Nezavisne.

glassrpske.com