“Roditelji vode babe i dede na more DA NE BI MORALI DA BRINU O DECI”: Zbog izjave ove mame, Srbija je podeljena

Region

U jutarnjem programu televizije “Prva” tema je bila da li je bolje da dete ide u vrtić ili da ga čuvaju baka i deka i da li se baba i deda vode na letovanje da bi čuvali decu. Jelena Radović, sociolog, Tatjana Vlašković Jovićević psihoterapeut i Instagram influenserka Jelena Dinčić podelili su svoja stručna mišljenja, ali i iskustva iz svakodnevnog života.

Jelena Dinčić rekla da uloga babe i dede nije samo da čuvaju decu, već i da se njenim roditeljima, ali i roditeljma njenog supruga život bude bolji.

“Mi uvek vodimo baku i deku na more kada idemo sa decom. Ove godine ide moja majka u roditelji supruga. Ne idu sa nama zato što sam ja nesposobna ili zato što sam razmažena. Vodimo ih jer u protivnom baka i deka ne bi ni otišli na more jer nam uvek kažu – iditi vi da se odmorite, nemamo dovoljno novca. Bake i deke ne žive u Beogradu i retko viđaju decu. Ne bežimo od toga da kada deca uveče legnu u devet, suprug i ja možemo da odemo u šetnju. Ja sam za to da se baka i deka umereno angažuju, možda dadilja ili komšinica ako nemate baku i deku. Sve je do vas i kako ste odlučili da vaspitavate svoju decu”, rekla je Jelena.

Izjava Jelena Dinčić bila je zanimljiva za roditelje, ali i za babe i dede koji su imali različita mišljenja na ovu temu. Sa jedne strane oni koji su postali baba i deda rekli su da se slažu sa njom jer njihova uloga nije samo da budu “drugi roditelji”, već i da se odmore.

“Sve je to lepo u teoriji, ali praski je drugačije. Vode babe i dede na more da bi skinuli obavezu sa sebe. Odu na more i ponašaju se kao deca nisu njihova. Ne bih otišla na odmor i povela majku i svekrvu da bi trčale za mojoj decom”, “Uplatiš babi i dedi letovanje, a kad se vrate odmora pošaljše decu kod njih”, “Kad se bake i deke odmore na tom moru? Ako već idu nek se opuste. Neka baba i deda šetaju u 9, a vi čuvajte decu”, pisali su u komentarima ispod snimka.

Da li vodite babu i dedu na more da vam pomognu ili ih vodite da se i oni odmore sa vama?

zena.blic.rs