Srpskoj preduzetnici na Skijatosu ispao telefon u more: Zanemela je kad je čula koliko su para tražili ronioci

Region

Kako kaže, telefon je kupila pre mesec i po dana i u njemu joj je sav posao, ali i sav život – šifre i pin kodovi za kartice i račune

Anita Živković je uživala na izletu na Skijatosu i telefonom beležila fotografije i video-zapise. Međutim, čak i na odmoru se javljala na poslovne pozive. Baš nakon što je završila jedan razgovor, telefon joj je slučajno upao u more, a sa njim su nestale i sve njoj neophodne informacije, kontakti i šifre. Doslovno sve što joj pomaže da obavlja posao.

Ona je za pomoć u traganju zamolila u jednoj “Fejsbuk” grupi, jer se i dalje nada da će moći da ga pronađe i nekako izvuče sve te informacije.

– Krenula sam sa Kukunaris plaže do Skijatosa brodom. Pošto sam bila mokra stajala sam na suncu da bih se osušila, u međuvremenu su me zvali sa posla da nešto završim, a u ruci sam držala jedan telefon, “power bank” i preko taj telefon na koji je trebalo da mi stigne poruka vezana za posao. Kako sam ja pokušala da ubodem kabl od “power bank” u telefon, tada se brod malo zaljuljao i telefon mi je samo iskliznuo iz ruku – počinje ona za naš portal.

Kako kaže, telefon je kupila pre mesec i po dana i u njemu joj je sav posao, ali i sav život – šifre i pin kodovi za kartice i račune. Ona je preduzetnica, poseduje i vodi poslovanje tri firmi koje se bave brodogradnjom i stalno je u kontaktu sa klijentima iz inostranstva, tako da joj je telefon pun neophodnih kontakata.

– Ja sam taj telefon kupila pre mesec dana, a zbog gužve, zbog puta, zbog posla, ja sam zaboravila da podesim da mi se sve čuva na drajvu.

Nakon šoka, kada je osvestila šta se desilo, počela je da na “Guglu” pretažuje brojeve telefona ronilačkih klubova, u nadi da će joj oni pomoći. S obzirom na to da joj je drugi telefon povezan sa ovim izgubljenim, preko njega može da ga locira kako bi objasnila gde ga treba tražiti.

– To je najnoviji model telefona, računala sam da možda čak i ispod vode ima signal. Oni su me upitali za lokaciju i rekli da će ga izvući. Međutim, rekli su mi da moram da priložim 1000 evra depozita, bez garancije da će oni da mi nađu telefon. Pozvala sam ih sa nadom da eventualno ako vode ljude na ronjenje, ako ih već vode, da imaju neku zabavu, neki cilj, da mi pomognu, međutim, nisu hteli – objašnjava nam na koji je odgovor naišla.

Anita kaže da se jako lepo provela i da je uživala na Skijatosu i da je htela da izlet ponovi, što zbog doživljala, što da bi napravila nove fotografije. U Edipsu je otišla u jednu lokalnu turističku agenciju kako bi se raspitala ponovo za izlete, a tamo je upoznala Dimitrisa kome je objasnila celu situaciju.

– Bio je tu i vlasnik agencije, ja sam im sve ispričala. Rekli su da idu u sredu tamo, da on zna da roni i da će pokušati da ga izrone. Zvali su čak i neke ljude ako budu mogli da mi pomognu da izvučemo telefon.

Ono što Aniti sad preostaje jeste da čeka sredu, da krene sa njima tamo i vidi hoće li njihova potraga biti uspešna. Kaže da joj se na objavu u grupi niko nije javio kako bi ponudio pomoć, već samo naši ljudi koji su imali iskustvo sa ovom situacijom, a koji joj daju informacije koje ona već ima.

(Telegraf.rs)