Orlići, vi ste ponos Srbije: Mladi košarkaši u finalu Evropskog prvenstva u Nišu, protiv Španije za zlato!

Region

Ogroman uspeh čete Nenada Stefanovića

Mlada košarkaška reprezentacije je uspela da uradi ono što nisu baš svi očekivali, pred publikom u Nišu, četa koju s klupe predvodi Nenad Stefanović, uspela je da se plasira u finale Evropskog prvenstva do 18 godina, pošto su sa 65:54 bili bolji od Nemačke u drugom polufinalnom duelu.

Naredni rival naše reprezentacije biće selekcija Španije, koja je verovatno po mnogima i najveći favorit za zlatnu medalju.

Ima sjajnu generaciju Srbija, još jednom su to pokazali momci pod dirigentskom palicom trenera FMP-a, a ponovo ih je vodio ultratalentovani Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde, koji je bio i najbolji pojedinac na ovom meču.

Mladi plejmejker je predvodio reprezentaciju sa 15 postignutih poena, a uz to je dodao i tri skoka i četiri asistencije, dok su ga u stopu pratili Bogoljub Marković i Pavle Nikolić sa po 11 datih koševa. Kod Nemaca je najbolji bio Ivan Karčenkov sa 15 poena, dok je 13 dodao Džek Kajl.

Srbija je bolja otvorila utakmicu, iako su ih Nemci pratili u stopu. Uspeli su potom Orlići da se odvoje na poluvremenu i odu na pet razlike, međutim, ključna prevaga je načinjena u trećoj deonici kada je Srbija otišla na velikih 12 poena prednosti.

Bila je to razlika koju Nemci nisu mogli da sustignu, te se tako Srbija plasirala i u finale, gde će im rival biti Španija.

(Telegraf.rs)