PREMINULA ŠINEJD O’KONOR: Muzička legenda umrla u 56. godini – 18 meseci nakon što je preminuo i njen 17-godišnji sin Šejn

Svijet

Šinejd O’Konor umrla je u 56. godini. Irska pevačica je postala slavna širom sveta 1990. svojom srceparajućom obradom pesme “Nothing Compares 2 U”

Ova vest olazi godinu dana nakon što je sin Šinejd O’Konor, majke četvoro dece, Šejn (17) oduzeo sebi život u januaru 2022. nakon što je pobegao iz bolnice za rehabilitaciju u kojoj je bio je i pre toga pokušao da se ubije.

Muzičarka, koja je promenila ime u Šuhada Sadakat 2018. godine kada je prešla na islam, rekla je tada da je on “svetlo njenog života”, a ovo je ispovest Šinejd O’Konor o samoubistvu njenog sina.

O’Konor je rođena u problematičnoj porodici u Dablinu 8. decembra 1966. godine. Kasnije u životu pričala je da ima problema sa mentalnim zdravljem jer ju je majka fizički i seksualno zlostavljala kao dete.

Anđeoskim glasom Šinejd O’ Konor osvojila ceo svet

Publika i kritičari devedesetih bili su opčinjeni njenim talentom i nesvakidašnjom pojavom.

Postala je zvezda legendarnom pesmom Nothing Compares 2 U. Pored ove pesme je stvorila i druge hitove poput This is the Day, Thank You For Hearing Me, This is a Rebel Song i brojne druge. Tokom svoje karijere izdala je 10 studijskih albuma.

Taman kada je bila na vrhuncu slave i popularnosti, njena karijera je krenula nizbrdo.

Poznato je da godinama patila od bipolarnog poremećaja i teške depresije.

Publika je godinama bila vrlo zainteresovana za nju i pored toga što bila nije aktivna. Objavila je i autobiografiju „Rememberings“ .

zena.blic.rs