„Nisam ja najbolji na svetu, već Novak“ – Alkaraz bez trunke arogancije iznenadio iskrenom izjavom

Region

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona (3:2) i tako je ostao prvi na svetu. Đoković je govorio pohvalno o Karlosu, koji je od njega mlađi čak 16 godina, pa je na konferenciji za medije priznao da je apsolutno zasluženo lider na ATP listi: „Dokazao je da je najbolji teniser planete, oko toga nema dileme. Igra fantastičan tenis na svim podlogama i zaslužuje da bude gde sada jeste“, rekao je Đoković.

Divne reči su oduševile Karlosa Alkaraza, koji je sramežljivo reagovao kada su mu novinari prepričali šta je Đoković sve pričao o njemu, a da je sa obe noge na zemlji i da zbog toga zaista jeste najveća pretnja Srbinu – najbolje se moglo videti kada su ga upitali kako gleda na to da je „sada najbolji na svetu“.

„Ja i dalje mislim da je Novak najbolji, iskreno to kažem…“, poručio je Karlos Alkaraz i objasnio zbog čega to govori: „Moram da ga pobedim više od jednom-dvaput da bi to tako bilo. Za ostale igrače je to verovatno drugačije, možda sam za njih najbolji i sada sam meta svima, ali Novak mi je i dalje pred očima i želim da igramo još dosta puta jedan protiv drugog. Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobediš najboljeg, a to sam danas uradio“.

Karlos Alkaraz je inače treći najmlađi teniser koji je osvojio Vimbldon (mlađi su tek Bjern Borg i Boris Beker), a sada u svojim rukama ima dva grend slem pehara. Ima „bolje prolazno vreme“ od Novaka, ali Srbin još nije rekao svoju poslednju reč i već na US Openu namerava da dođe do 24. trofeja.

mondo.rs