Kakva čast za Đokovića: Novaka u Americi proglasili najboljim na svetu!

Region

Još jedno veliko priznanje stiglo je Novaku Đokoviću iz Sjedinjenih Američkih Država, pošto ga je ESPY po šesti put izabrao za najboljeg tenisera na svetu!

Nije bilo mnogo mogućnosti da izbor ne bude ovakav, međutim, kada se uzme u obzir da je Novak u poslednjih šest godina priznanje odneo samo jednom (2021.) trebalo je sačekati zvaničnu potvrdu.

On je ove godine do nagrade došao ispred Karlosa Alkaraza, Ige Švjontek i Arine Sabalenke. Prethodno je njemu pripadala 2012, 2013, 2015, 2016. i pomenute 2021. godine.

Prošle sezone je odneo Rafael Nadal, 2020. nije bilo dodele, dok je Rodžer Federer biran za najboljeg 2017, 2018. i 2019. godine.

I to nije bio jedini uspeh srpskih sportista, pošto je Nikola Jokić proglašen najboljim košarkašem. Osim njih, Lionel Mesi je najbolji fudbaler i dobitnik nagrade za najbolji šampionski performans u finalu Svetskog prvenstva, Patrik Mahoums je najbolji sportista sveta i najbolji NFL igrač, Maks Ferštapen je najboji vozač, a Lebron Džejms je dobio priznanje jer je postavio rekord po broju poena u istoriji NBA lige.

Đokovića u ovom trenutku, bez sumnje, više od svake nagrade zanima trofej na Vimbldonu, do kog će mu naredne prepreka, u polufinalu, biti Janik Siner, sa kojim igra u petak.

sdportal.blic.rs