„Tvoje sam prvo dete, a tretiraš me kao da nisam ni rođena“: Slavnu pevačicu otac je napustio kad je imala dve godine, a sa 14 mu je napisala potresno pismo

Region

Ališa Kiz danas je jedna od najpopularnijih pevačica.

Ališa Kiz je rođena u siromašnoj četvrti Harlem u Njujorku. Njeni roditelji su se razveli u njenom ranom detinjstvu i Ališa je ostala sa majkom.

Godinama je bila u lošim odnosima sa ocem, a 2020. godine je objavila pismo koje mu je napisala kada je imala samo 14 godina.

Pevačicin otac napustio je njemu majku Teresu i nju kada je imala svega dve godine, a kada je malo poralsa bila je veoma povređena zbog toga. Ona je otkrila da je bila toliko ljuta da nije želela više nikada da čuje za njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys)

„Pismo koje šaljem svom ocu ne počinje ni sa ‘dragi tata’, čak ni sa ‘dragi Krejg’, već samo datumom u levom gornjem uglu. Pismo je iz 10. jula 1994. godine. Žao mi je što je moje srce gorko prema tebi. Samo je jedan deo mene tužan, uglavnom sam ogorčena. Prošlo je dosta vremena kako bih ovo izbegavala. Sve ove godine svog života, pazila sam na sve osim sebe“, napisala je ona, pa dodala:

„Tvoje sam prvo dete (koliko znam), a ti me tretiraš kao da nikada nisam ni rođena. Ne postoji ništa što možeš da uradiš kako bi zacelio moje rane. Sve što želim sada jeste da gledaš svoja posla. Ne želim pozive, ne želim pisma. Ne želim lažnu brigu kako bih mislila da ti je u stvari stalo. Ne želim ništa. To je jedini način da me učiniš srećnom“ napisala je ona.

Ališa je inače rođena 25. januara 1981. godine. Upravo je njena majka odigrala ključnu ulogu u njenoj karijeri. Kada je Ališa imala samo sedam godina krenula je na časove klasičnog klavira, a već do 12. godine sama je i pisala muziku.

Diplomirala je na prestižnoj školi na Menhetnu sa izuzetnim akademskim postignućima sa sedamnaest godina. Iako je upala i na prestižan univerzitet, odlučila je da odustane od daljeg akademskog obrazovanja i da razvija svoju muzičku karijeru.

Danas ima devet Gremi nagrada.

nova.rs