MLADOMISNIK IVAN RALJUŠIĆ IZ PLETERNICE „MAJKA MI JE REKLA: ONDJE GDJE SI TI SRETAN, I JA ĆU BITI SRETNA”

Region

Pater Ivan Raljušić sutra će u pleterničkoj župnoj crkvi slaviti mladu misu. Danas u obiteljskoj kući rodbina i prijatelji obavljaju posljednje pripreme a uz patera Ivana potporu mu prije svih, uoči važnog dana, pružaju majka Nada, otac Dragan, brat Damir te njegova supruga i kći Božena i Lucija.
– Osjećam se radosno, ispunjeno a u srcu mi je jedna pozitivna trema – kazao je p.Ivan.

Osnovnu školu Ivan Raljušić je završio u Pleternici a u Požegi se obrazovao za kuhara. Nekiš šest, sedam godina, radio je u vrhunskim restoranima na moru a onda je 2013.godine doživio obraćenje. Počeo si se, kako kaže, postavljati pitanja koja si mnogi postavljaju: Zašto postojim? Tko me poslao na ovaj svijet?….shvatio je da mu je život postao besmislen i tražeći odgovore na važna pitanja, započeo je njegov „ put povratka u crkvu”. Otišao je u Zagreb kod sestara sv.Terezije „Misionarke ljubavi”, počeo volontirati i pomagati najsiromašnijima.
– Provodeći to vrijeme s njima, volontirajući, i služeći najsiromašnijima, u mom srcu se još više produbila ta želja da na jedan još intenzivniji način slijedim našeg Gospodina. U međuvremenu sam ondje upoznao patera Stjepana Ivana Horvata, misionara Krvi Kristove i onda sam shvatio da je moj put redovnički način života – ispričao je p.Ivan.

Od prvog dana za svoju je odluku imao potporu obitelji. – Majka mi je rekla: Ondje gdje si ti sretan, i ja ću biti sretna.
Pater Ivan za svoje geslo je uzeo „Jedno je potrebno” a ljudima poručuje: Obratimo se i vjerujmo Evanđelju!”.
Cijeli razgovor s p.Ivanom Raljušićem možete poslušati na favcebook stranici Požeškog vodiča ili na youtube (pater Ivan Raljušić – mladomisnik iz župe sv.Nikole Biskupa Pleternica).

pozeskivodic.com